ВООЗ попереджає світ про ризики через спалах Еболи у Конго
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ попереджає світ про ризики через спалах Еболи у Конго

ВООЗ попереджає світ про ризики через спалах Еболи у Конго
Джерело:  online.ua

Всесвітня організація охорони здоров'я вперше офіційно прокоментувала дані про спалахи вірусу Еболи в Демократичній Республіці Конго та Гвінеї — варто звернути увагу на те, що в цих країнах вже офіційно оголосили епідемію. За словами представників ВООЗ, нові спалахи Еболи наразі можуть становити регіональний ризик. Епідемія, яку вже оголосили у Гвінеї та у Конго, стали однією з головних тем брифінгу ВООЗ, який відбувся 15 лютого. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт організації.

На переконання директора програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров'я Майкла Раяна, вже зараз потрібно вживати координовані заходи.

"Гвінея, Сьєрра-Леоне, Кот-д'Івуар та інші країни вжили невідкладні дії. Ми підтримуємо такий підхід. Нам потрібні скоординовані заходи під керівництвом влади регіону, оскільки ця хвороба становить регіональний ризик", – підкреслив представник ВООЗ.

Він звернув увагу на те, що організація вже направила в регіон своїх людей, а також вакцини та ліки. Що важливо розуміти, нещодавно ВООЗ внесла інформацію про цей спалах до переліку поточних надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров'я у світі.

Як уже згадувалося раніше, у 2014 – 2016 роках Гвінея стала епіцентром спалаху Еболи. Тоді загинули понад 11 тисяч людей в усій Африці. Останні 4 роки в країні не реєстрували жодних нових випадків зараження. У ВООЗ підтверджують той факт, що 7 лютого 2021 року МОЗ Демократичної Республіки Конго теж оголосило про спалах лихоманки Ебола. Згідно з останніми даними, відомо про 4 хворих, 1 з яких помер.

"Вперше хворобу виявили у жінки на сході Демократичної Республіки Конго. Її чоловік раніше хворів на Еболу, але зміг подолати хворобу. Жінка померла в реанімації 4 лютого. Точний діагноз лікарі встановили вже після смерті. У Гвінеї спалах розпочався після похорону медсестри 1 лютого. Згодом у 8 присутніх на церемонії проявилася низка симптомів. Наразі 3 з тих заражених померли, ще 4 – у лікарні", - йдеться в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Великій Британії виявили ще один штам коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?