У Великій Британії виявили ще один штам коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

У Великій Британії виявили ще один штам коронавірусу

У Великій Британії виявили ще один штам коронавірусу
Джерело:  online.ua

У Великій Британії зафіксували штам мутованого коронавірусу — він уже отримав назву B1525. За словами представників Единбурзького університету, нову мутацію COVID-19 виявили під час дослідження геному у 10 країнах, зокрема в Данії, США та Австралії. Варто звернути увагу на те, що в Британії вже нарахували 32 випадки зараження. Вченим вдалося дізнатися, що найбільш ранні з’явились ще у грудні 2020 року. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання  The Guardian.

"Цьому штаму дали назву B1525. Зазначається, що цей різновид має схожість із ще одним штамом, який назвали Kent. Варіант B1525 складається із ряду мутацій, які стурбували дослідників. Водночас досі невідомо, чи можуть ці мутації викликати більш важкий перебіг хвороби", — йдеться в повідомленні.

Не можна також не звернути увагу на те, що 10 лютого Консультативна група з питань вірусних загроз заявила, що черговий штам мутованого коронавірусу, який називають Kent, "викликає стурбованість" та може вплинути на вакцину. За словами експертів, випадки нового штаму виявили у Брістолі (14) та Манчестері (4). Вчені припускають, що він може бути широко розповсюдженим.

"Окрім того, варіацію вірусу знайшли й в Ліверпулі. Останній спеціалісти досі вивчають. Наразі у Сполученому Королівстві зафіксували 76 випадків зараження двома новими штамами коронавірусу. Консультативна група побоюється, що новий штам може зробити вакцину від коронавірусу менш ефективною, хоча вакциновані й надалі залишаються захищеними від коронавірусу", — сказано в матеріалі.

Нагадаємо, ще 20 грудня 2020 року британський лідер Борис Джонсон офіційно повідомив, що вводить локдаун для понад 16 млн мешканців Англії та відмовляється послабити карантинні обмеження на Різдво через виявлення нового штаму коронавірусу, який на 70% більш заразний, ніж звичайний.

"З новим штамом пов’язують стрімке зростання кількості заражень. Хоча Джонсон та експерти переконані, що вакцина все одно буде ефективною, а штам не створює більшого ризику ускладнень та смертей, уряд вирішив вдатися до рішучих заходів", — писали тоді британські журналісти.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що враховуючи характер мутації нового штаму коронавірусу,  можна очікувати, що буде більше інфікованих дітей. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?