Спека побила рекорд у Києві: що відомо про найтепліший день року
Категорія
Україна
Дата публікації

Спека побила рекорд у Києві: що відомо про найтепліший день року

Спека побила рекорд у Києві: що відомо про найтепліший день року
Джерело:  online.ua

Синоптики заявили про 13 серпня як про найспекотніший день за весь 2019 рік. З відповідним повідомленням виступило представництво Центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського.

За інформацією фахівців, температура повітря досягла показника у 35 градусів тепла за шкалою Цельсія.

Найспекотніший день 13 серпня був зафіксований 2010 року. Тоді стовпчик продемонстрував 36,6 градуса тепла.

Також слід нагадати, що на початку липня у Києві зареєстрували найтеплішу ніч з XIX століття. Термометри показали 2 липня +26. Ця відмітка на 0,4 градуса перевищила рекорд 139-річної давнини.

Напередодні стало відомо про насування на Україну циклону під назвою "Зорро". Уточнюється, що погіршення погодних умов - до шквалів та дощу - майже не торкнеться південних та східних областей. Найближчими днями ці регіони все також будуть обігрити сонцев до 30 або навіть 35 градусів тепла.

Як повідомляв ONLINE.UA, на території західних та північних регіонів зафіксували перші руйнування від негоди. Зокрема, зафіксовано падіння дерев, знеструмлення десятків населених пунктів та пошкодження різних будівель.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?