Циклон «Зорро» дістався України – є перші руйнування
Категорія
Події
Дата публікації

Циклон «Зорро» дістався України – є перші руйнування

Циклон «Зорро» дістався України – є перші руйнування
Джерело:  online.ua

В ніч з 13 на 14 серпня в західних та північних областях суттєво ускладнилися погодні умови. Внаслідок дії циклону «Зорро», який приніс грозові дощі, град і пориви вітру, було знеструмлено 205 населених пунктів у 5 областях. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Зокрема, в Чернігівській області знеструмлено 105 населених пунктів, у Львівській – 40, в Чернівецькій – 26, в Київській – 24 і в Житомирській – 10. До відновлення пошкоджених ліній електропостачання залучено ремонтні бригади.

Загалом минулої ночі були пошкоджені дахи на 9 школах та десятках житлових будинків у 4 областях. У Чернівецькій області в результаті потужного граду в м. Сторожинець пошкоджено покрівлю районної лікарні на площі 700 кв. м., 30 вікон, повідомляється про пошкодження дахів двох гімназій, середньої школи та ліцею, кількість пошкоджених житлових будинків та автомобілів уточнюється.

За сотні кілометрів від Чернівців – на Чернігівщині теж стались руйнування внаслідок сильного вітру. На території трьох районів пошкоджені дахи приватних будинків. У селі Перелюб вітер пошкодив покрівлю школи на площі 300 кв. м, а також дахи 12 будинків і 13 господарських будівель. Також постраждали школи в селах Ільмовка і Добрянка. Крім того, в Добрянці вітер зняв близько 100 кв.м. покрівлі багатоквартирного житлового будинку.

За попередньою інформацією, постраждалих від негоди немає, обсяг пошкоджень і збитків уточнюється.

Нагадаємо, що кілька днів тому у Німеччині знесли 157-метрову вежу АЕС- опубліковано відео цієї події.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?