В Німеччині вибухом знесли вежу на АЕС – відео
Категорія
Події
Дата публікації

В Німеччині вибухом знесли вежу на АЕС – відео

В Німеччині вибухом знесли вежу на АЕС – відео

На колишній німецькій АЕС у Мюльгайм-Керліху за допомогою дистанційно керованого вибуху знесли охолоджувальну вежу – величезну споруду висотою 157 метрів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Європейську правду ».

Атомна електростанція в Мюльгайм-Керліху була побудувана у 1986 році, але через конструкційні помилки (не були враховані ризики на випадок землетрусу) її відключили вже за два роки – у 1988 р. На проектній потужності електростанція пропрацювала лише 13 місяців.

Завершальні роботи зі знесення вежі розпочалися о 14:25 у п’ятницю, а вже о 15:37 бетонна споруда розсипалася за лічені секунди.

До цього два екскаватори на дистанційному управлінні поступово прибирали V-подібні підпори біля основи вежі, поки вона остаточно не обвалилася.

За своіми параметрами ця споруда з комплексу будівель атомної станції була вищою за знаменитий Кельнський собор, розташований приблизно за 90 км. Остаточне знесення вежі, за словами голови уряду федеральної землі Райнланд-Пфальц, означає «кінець небезпечної ядерної енергії» у регіоні.

Нагадаємо, що нещодавно у Німеччині вигадали незвичну «рекламу армії» – військовослужбовцям пропонують безкоштовні залізничні квитки за умови, що вони будуть подорожувати, одягнені у військову форму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?