У Німеччині вигадали незвичну «рекламу армії»
Категорія
Світ
Дата публікації

У Німеччині вигадали незвичну «рекламу армії»

У Німеччині вигадали незвичну «рекламу армії»
Джерело:  online.ua

Німецьким солдатам пропонують частіше подорожувати залізницею у військовій формі. Заради цього в уряді навіть готові надавати солдатам безкоштовні залізничні квитки. Це буде робитись заради популяризації служби в армії, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Telegraph.

Пропозиція забезпечити військових безкоштовними залізничними квитками пішла від міністра оборони Аннегрет Крамп-Карренбауер. Вона запропонувала виділити кошти на безкоштовний проїзд для 180 000 військовослужбовців, але лише за умови, якщо вони будуть одягнені у військову форму.

Незвична ідея знайшла підтримку не лише в Бундестазі, але й серед пересічних німців. Соціологічне опитування показало, що 75% громадян підтримали цю пропозицію глави військового відомства.

У майбутньому міністр оборони Німеччини Крамп-Карренбауер хоче збільшити військовий бюджет до 2% ВВП. Але враховуючи масштаб фінаснсування, це навряд чи пов’язано з залізничними квитками. Подібне збільшення бюджету Міноборони необхідно для виконання зобов’язань в рамках НАТО.

Пропозиція збільшити бюджет армії вже зустріла опір з боку партнерів по правлячій коаліції – соціал-демократів. Тим не менш, очікується, що військові витрати Німеччини у цьому році складуть 1,35% ВВП у порівнянні з 1,23% в 2018 році.

Нагадаємо, що нещодавно канцлер Німеччини Ангела Меркель засудила ксенофобські твіти Трампа про жінок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?