Спека в Європі перевершила усі наукові прогнози - подробиці
Категорія
Технології
Дата публікації

Спека в Європі перевершила усі наукові прогнози - подробиці

Спека в Європі перевершила усі наукові прогнози - подробиці
Джерело:  online.ua

Певні регіони Європи нагрілися швидше, ніж це передбачили наукові прогнози. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на журнал Geophysical Research Letters.

Група дослідників зі Швейцарського федерального технологічного інституту вивчили зміни клімату у Європі, що сталися протягом останніх 70 років. Вони з'ясували, що кількість днів з надмірно спекотною температурою збільшилась втричі з 1950 року. При цьому середня температура таких діб збільшилася на 2,3 градуса.

За словами координатора команди Рут Лоренс, стали теплішими не тільки дні літа, а й зими.

"Навіть тільки у масштабах Європи ми бачимо, що ці тенденції більш потужні, аніж ми очікували від природного розвитку подій. Це реальний сигнал від зміни клімату", - підкреслила спеціалістка.

Дослідження нагадує про новий абсолютний рекорд температури у Франції. Стовпчики термометрів піднялися до 46 градусів за Цельсієм 28 червня неподалік від Монпельє.

Паралельно з цим надзвичайну спеку зареєстрували у Нідерландах (40,7 градуса), Німеччині (40,5 градуса), Бельгії (41,8 градуса).

Згідно з науковою моделлю щодо кліматичних змін, підйом температури з 1950 року щонайменш у трьох країнах Європи - Франції, Нідерландах, Бельгії - мав би бути удвічі меншим.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Києві 13 серпня зафіксували найспекотніший день за весь 2019 рік. Фахівці-синоптики заявили, що температура повітря досягла показника у 35 градусів Цельсія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?