Спеціалісти оприлюднили новий прогноз щодо наслідків у разі аварії на ЗАЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

Спеціалісти оприлюднили новий прогноз щодо наслідків у разі аварії на ЗАЕС

Спеціалісти оприлюднили новий прогноз щодо наслідків у разі аварії на ЗАЕС
Джерело:  online.ua

За прогнозами спеціалістів, у разі аварії на Запорізькій АЕС та масштабного витоку радіації через дії кремлівської окупаційної армії радіоактивна хмара може накрити південь України та дістатись території РФ.

Джерело: Telegram-канал НАЕК "Енергоатом"

Аварія на ЗАЕС загрожує півдню України 

Фахівці прогнозують, що у разі аварії на ЗАЕС у період з 26 по 28 серпня до 16:00, відповідно до погодних умов, радіоактивна хмара може накрити більшу частину України.

Згідно із погодними умовами у період з з 29 по 31 серпня до 12:00, у разі аварії радіаційне забруднення накриє південь та схід України.

За даними фахівців, відповідно до рози вітрів, якщо взяти ситуацію на понеділок 29 серпня радіаційна хмара в разі важкої аварії на Запорізькій АЕС накриє частину півдня України та південно-західні регіони Росії.

Зазначається, що жителям потенційно небезпечних територій показано проведення йодної профілактики та обмеження перебування на відкритій місцевості без гострої потреби, а в разі її появи застосовувати захисні засоби для органів дихання.

Також рекомендовано провести герметизацію приміщень (вікон, дверей), відключити кондиціонери, вентилятори, закрити вентиляційні продухи, димоходи тощо; ввести спеціальні режими роботи шкіл та дитячих садків, організувати санітарні бар’єри на входах до приміщень, що включають зняття верхнього одягу та перевзування.

Крім того, на потенційно небезпечних територіях рекомендується вжити заходів з герметизації та упаковки продуктів харчування, води, білизни, документів і цінних речей, обмежити лісокористування та не порушувати заборону на полювання і рибну ловлю в місцевих водоймах.

Для запобігання запиленню на відкритих місцевостях рекомендовано проведення дезактивації територій, а також введення спеціальних обмежень для автотранспорту щодо виїзду на узбіччя, руху по дорогах без жорсткого покриття. 

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?