Спецоперація в Луцьку - стало відомо, які сили залучили на порятунок заручників
Категорія
Україна
Дата публікації

Спецоперація в Луцьку - стало відомо, які сили залучили на порятунок заручників

Спецоперація в Луцьку - стало відомо, які сили залучили на порятунок заручників
Джерело:  online.ua

З ранку у вівторок, 21 липня, центр Луцька виявився оточений силовиками й правоохоронцями через захоплення заручників. Для порятунку людей з автобуса командування залучило Нацгвардію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За оприлюдненими даними, учасниками спецоперації стали сотня військовослужбовців зі спеціальною технікою.

"Це військовослужбовці патрульних підрозділів місцевої військової частини та декілька штурмових груп спецпідрозділу Нацгвардії "Омега". Задля безпеки громадян гвардійці оточили територію та здійснюють заходи щодо попередження можливих деструктивних дій, спрямованих на погіршення ситуації. Рух транспорту та людей центром міста повністю перекрито", - пояснили у Нацгвардії.

Слід нагадати, зловмисник особисто зателефонував у згаданий день у правоохоронні органи, щоб спровокувати розголос інциденту. Він поширював свої вимоги у соціальних мережах.

Наразі невідомо, скільки саме людей знаходяться в автобусі, що зупинився біля Театрального майдану Луцька. Чоловік на прізвисько Максим Плохой володіє вогнепальною зброєю та вибухівкою. Він періодично пострілює з салону.

До міста заради персонального контролю прибув міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Також про особистий контроль оголошував раніше президент Володимир Зеленський.

Вимоги полягають у тому, що кілька політиків та олігархів повинні публічно визнати себе так званими терористами у законі, а президент Зеленський повинен закликати усіх дивитися фільм "Земляни" 2005 року. Це стрічка про знущання та експлуатацію тварин людством.

Як повідомляв ONLINE.UA, злочинець за псевдо Максим Плохой, який захопив автобус із заручниками у Луцьку, не випускає людей близько 9 годин. Заручники не отримували їжу чи воду протягом згаданого часу. На думку заступника голови МЗС Антона Геращенка, терорист копіює поведінку злодіїв у бойовиках.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?