Спецпредставник США вказав на важливу деталь в політиці Зеленського по Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Спецпредставник США вказав на важливу деталь в політиці Зеленського по Донбасу

Спецпредставник США вказав на важливу деталь в політиці Зеленського по Донбасу
Джерело:  Голос Америки

Незважаючи на те, що Україна продемонструвала конструктивну позицію при розведенні військових сил в районі Станиці Луганської, Росія поки не виявляє зацікавленості у врегулюванні конфлікту на Донбасі. Про це заявив спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Голос Америки».

За словами Волкера, він має надію, що Росія буде співпрацювати з Україною і міжнародним співтовариством, щоб сприяти відновленню моста в Станиці Луганській. Однак в інших питаннях, пов’язаних з проблемою Донбасу, Росія не бажає просуватися вперед.

«Вони продовжують говорити, що все залежить від України і це відповідальність України. Вони кажуть, що на них відповідальність не лежить. Вони наполягають, що Україна повинна вести переговори з сепаратистами», – заявив Волкер.

Американський дипломат підкреслив, що Сполучені Штати не є учасником нормандського формату, але зустрічаються з його представниками і ведуть діалог з Росією.

«Всі розуміють, що мова йде не про інтереси жителів Донбасу, а про ситуацію, яка навмисно створена Росією. На на ній лежить відповідальність за виконання резолюції ООН про відведення своїх сил, російських найманців, але Росія не демонструє прогрес за цими пунктами», – сказав Волкер.

Спецпредставник Держдепу зазначив, що протягом останнього часу спостерігається ротація військ РФ на Донбасі, це пов’язано, в тому числі, з наростанням агресії.

«Володимир Зеленський прекрасно розуміє, що не може контролювати діяльність Росії. І якщо Кремль захоче тиснути на нього особисто і на Київ в цьому конфлікті, він не зможе це зупинити. Однак Зеленський своїми діями демонструє готовність до наближення миру або поліпшення життя людей в зоні конфлікту. І таким чином демонструє, що проблема полягає саме в діях або бездіяльності Росії», – додав Волкер.

Нагадаємо, що вчора Папа Римський прокоментував війну на Донбасі після зустрічі з Володимиром Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?