Спецслужби Латвії прогнозують високий ризик агресивних операцій з боку РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Спецслужби Латвії прогнозують високий ризик агресивних операцій з боку РФ

Спецслужби Латвії прогнозують високий ризик агресивних операцій з боку РФ
Джерело:  online.ua

Латвійські спецслужби заявили, що у міру посилення конфронтації Росії із західними країнами зростатиме і ризик агресивних операцій в Латвії з боку РФ.

Джерело: Delfi

Спецслужби Латвії прогнозують високий ризик агресивних операцій з боку РФ

У концепції зазначається, що діяльність російських спецслужб має агресивний характер і становить значну загрозу колективній безпеці країн НАТО і ЄС, а також національній безпеці Латвії.

Політика Росії включає підготовку до повномасштабного конфлікту з НАТО, наголошується в документі.

У латвійських спецслужбах підкреслюють, що Росія не тільки проєктує і розробляє сценарії воєнного нападу, а й планує ослаблення противника на всіх напрямках і етапах гібридної війни.

Крім того, загрозу безпеці Латвії становлять і білоруські спецслужби, які все частіше координують свою діяльність з російськими.

Яка мета операції

Російські спецслужби ведуть цілеспрямовану і систематичну роботу з отримання розвідувальної інформації про ключові аспекти зовнішньої, внутрішньої, економічної та енергетичної політики Латвії, а також моніторинг соціальних процесів і суспільних настроїв, йдеться у документі.

У контексті війни Росії проти України пріоритетом розвідки є політична і військова підтримка України західними країнами, зокрема Латвією, а також вироблення політики щодо Росії. Політика безпеки Латвії, її військовий потенціал і потенціал цивільної оборони, критична інфраструктура, механізми управління кризовими ситуаціями та безпека кордонів також є важливими об'єктами розвідки російських спецслужб, зазначається у документі.

У спецслужбах очікують, що інтенсивність шпигунської діяльності щодо західних країн, зокрема і Латвії зростатиме.

Читайте також:

  • Коли у РФ остаточно закінчиться зброя — прогноз Буданова

  • Буданов закликав українців не розраховувати на парад ЗСУ у Москві

  • Буданов окреслив терміни знищення сухопутного коридору РФ з Кримом

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?