Спитайте мене будь-що: реакція світових ЗМІ на пресмарафон Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Спитайте мене будь-що: реакція світових ЗМІ на пресмарафон Зеленського

Спитайте мене будь-що: реакція світових ЗМІ на пресмарафон Зеленського
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський провів у четвер, 10 жовтня, так званий пресмарафон, який тривав близько 14 годин поспіль. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента.

Загалом на заході акредитували близько 300 журналістів українських та світових видань і телеканалів. Представники західних медіа дуже багато часу приділили нещодавньому політичному скандалу з перевищенням повноважень лідера США Дональда Трампа. Українські ЗМІ, у свою чергу, більше цікавилися питаннями внутрішньої політики та війни на Донбасі.

Перше, на що акцентують увагу журналісти - незвичний формат спілкування з медіа. Воно відбулося у фудкорті Kyiv Food Market. Працівників медіа пригощали різноманітною їжею (бургери, піци, чізкейки, круасани тощо) та пропонували напої, перш за все - каву.

"Одягнений у костюм, але без краватки, переключаючись між українською, російською та інколи англійською, Зеленський вів пресконференцію до опівночі, періодично перериваючись на протестні вигуки з нижчого поверху", - пише Reuters.

Агентство у заголовку згадало президента США, назвавши матеріал "Під час 14-годинної пресконференції лідер України заявив, що не зазнав шантажу Трампа". Аналогічний заголовок вигадали у BBC- "Лідер України заявив "немає шантажу" у дзвінку Трампа".

Видання Bloomberg звернуло уваго, що через масштаби пресмарафону він все більше набував вигляду "форсованого маршу". Зеленський помітно втомлювався дедалі більше - година від години.

Журналіст стверджує, що захід нагадував "шоу", які влаштовує Володимир Путін, відповідаючи протягом багатьох годин на питання у телеефірі. Він назвав свою статтю "Зеленський відповідає на питання про Трампа, проводячи день в устричному барі".

Цікаво, що Офіс президента оголосив про проведення спілкування лише за один день. Іноземним представникам ЗМІ довелося поквапитися, щоб дістатися Києва.

На думку кореспондента Washington Post, пресконференція була дивовижно відкритою та інколи спонтанною, наскільки це можливо. Газета навіть примудрилася здійснити докір проти влади США, назвавши матеріал "Поки Білий дім відмовчується, український президент дає репортерам виступ на цілий день".

"Жодних питань заздалегідь і не обираючи який саме репортер має поставити питання", - пише видання.

Особливо на цей підхід звернула увагу газета Los Angeles Times. Вона вважає, що Зеленський прагнув продемонструвати свою відмінність від інших політичних фігур населенню країни, яка протягом багатьох років знаходилася у руках олігархів.

The Guardian, який випустив статтю під назвою "Спитайте мене будь-що: український президент провів 14-годинну пресконференцію", проінформував про певний меседж, який Зеленський надав Сполученим Штатам. Сигнал цей ніби говорить: "не втягуйте нас у це". Йдеться про вже згаданий скандал, який стосується внутрішньої політичної боротьби за один рік до виборів президента.

Пресмарафон почався о 10:00 у четвер, 10 жовтня. Спілкування з медіа завершилося вже у ніч на п'ятницю, 11 жовтня.

Як повідомляв ONLINE.UA, близько 19:00 пресмарафон перервав представник Національного реєстру рекордів. Він оголосив, що Володимир Зеленський побив рекорд найдовшої у світі пресконференції. Попереднє досягнення належало голові Білорусі Олександрові Лукашенку, який спілкувався з журналістами 7 годин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?