Співачку, яка заспівала про лабутени, зловили на крадіжці української музики: з'явилося відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Співачку, яка заспівала про лабутени, зловили на крадіжці української музики: з'явилося відео

Співачку, яка заспівала про лабутени, зловили на крадіжці української музики: з'явилося відео
Джерело:  ТСН

Колишня солістка групи "Ленінград" Аліса Вокс, відома  піснею про лабутени, переспівала композицію Кузьми "Скрябіна" під назвою "Тримай її за руку" не маючи на те ніяких прав.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  ТСН.


Артистка перевела пісню російською мовою і випустила кліп на неї. Однак, її версія "Тримай" залишилася впізнаваною копією композиції Андрія Кузьменка.


Менеджер "Скрябіна" Олексій Зволинский прокоментував ситуацію.


"Я підозрюю, що це - незаконно. Я направлю посилання в Moonrecords. Але до них ніхто не звертався з цим питанням, а вони є правовласниками цієї пісні. Я розумію, що повинні були", - зазначив він.


Як повідомляє юрист, така трансформація пісні є її плагіатом. Аліса не відзначала в підписі до опублікованого кліпу, що це - ремікс композиції Кузьменко. Більш того, переклад твору і прискорення музики до пісні не "рятує" ситуацію.




Таким чином, Вокс використала композицію Кузьми "Скрябіна" не маючи на те законних підстав.



Відзначимо, що трохи пізніше в описі до відео артистки з'явилося примітка про те, що композиція є реміксом пісні Кузьми. Однак, на початку цього вказано не було, що доводять скріншоти.



На своїх сторінках в соцмережах Аліса вказувала, що таким чином хоче "зізнатися в любові" тим виконавцям і групам, які були поруч з ними протягом багатьох років. Однак, конкретно про ім'я Андрія Кузьменка і "Скрябіна" в повідомленні не йшлося.




Нагадаємо,  луцька влада демонтувала пам'ятник Андрію Кузьменко, відомому як Кузьма Скрябін, який знаходився на території "Сіті-Парку".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?