Співпраця з МВФ: про що домовився оновлений Кабмін
Категорія
Економіка
Дата публікації

Співпраця з МВФ: про що домовився оновлений Кабмін

Співпраця з МВФ: про що  домовився оновлений Кабмін
Джерело:  online.ua

Новий міністр фінансів Ігор Уманський, який отримав посаду напередодні після звільнення прем'єра Олексія Гончарука, провів перші переговори з Міжнародним валютним фондом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу установи.

Зустріч пройшла в Києві у п'ятницю, 6 березня. Від імені МВФ виступав постпред в Україні Йоста Люнгман.

"Під час зустрічі сторони обговорили поточний стан справ та подальші кроки двостороннього співробітництва. В рамках конструктивного діалогу було наголошено на важливості подальшого співробітництва України з МВФ", - зазначив Мінфін.

За словами Уманського, активна співпраця з фондом — пріоритет для Києва.

"Програма розширеного фінансування МВФ є важливою для підтримання фінансової стабільності і реалізації структурних реформ в Україні, що є пріоритетом діяльності уряду. Ми продовжуємо спільно з нашими колегами з МВФ активну роботу для початку програми", - цитує пресслужба міністра.

Уманський виступив із пропозицією щодо зустрічі представників Кабміну зі штаб-квартирою МВФ у Вашингтоні. Обговорення співпраці на вищому рівні необхідно організувати найближчим часом.

Як повідомляв ONLINE.UA, постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман поділився з українцями цікавою новиною. За його словами, в Міжнародному валютному фонді описали три сценарії можливого розвитку України: від найуспішнішого — з повним реформуванням, до середнього — з частковими реформами, і до найгіршого — з відкатом реформ. Люнгман звернув увагу на те, що Україна знаходиться між другим і третім сценарієм.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?