Спійманий бойовик ДНР, який збирався підривати Харківщину: з'явилося відео
Категорія
Події
Дата публікації

Спійманий бойовик ДНР, який збирався підривати Харківщину: з'явилося відео

Спійманий бойовик ДНР, який збирався підривати Харківщину: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України затримала в Харківській області бойовика так званої ДНР, який повинен був здійснити ряд терактів і диверсій.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.
Відзначається, що 27-річний місцевий житель на початку 2014 року брав участь у захопленні будівлі Харківської обласної державної адміністрації, а також у побитті патріотично налаштованих активістів.
У квітні того ж року він виїхав до Слов'янська, де добровільно вступив в незаконні збройні формування в банду під керівництвом Ігоря Гіркіна (Стрєлкова).
Читайте також: Узятий в полон під Авдіївкою бойовик дав свідчення: з'явилося відео
«Протягом 2014-2016 років у складі бандформування «Спарта» зловмисник брав участь у бойових діях проти українських підрозділів», - сказано в повідомленні.
«На Харківщину терорист прибув з тимчасово окупованих територій через Росію. За завданням своїх кураторів він повинен був підірвати залізничні колії в напрямку Донецької області, а також стратегічно важливі об'єкти паливно-енергетичного комплексу», - повідомляють в СБУ.
При цьому 30 січня оперативники СБУ із задіянням бійців спецпідрозділу "Альфа" затримали диверсанта в місті Донець Балаклійського району Харківської області.
«Правоохоронці вилучили у зловмисника 1,2 кг тротилу, майже 0,5 кг пластиду, дві ручні осколкові гранати РГН, засоби ініціювання вибуху, а також картографічні та фотоматеріали зі зазначеними на них об'єктами для здійснення терактів», - сказано в повідомленні.
Затриманому оголошено про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Вирішується питання про додаткову кваліфікацію його дій за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності непередбачених законом збройних формувань) та ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу.


Як повідомляв ONLINE.UA, терористи, затримані СБУ у Львівській області 23 січня, планували зібрати 100 людей, щоб ті за матеріальну винагороду здійснили теракти з метою насильницького захоплення влади.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?