Спочатку ховали вірус, а тепер наживаються: радник Трампа висунув нові звинувачення Китаю
Категорія
Світ
Дата публікації

Спочатку ховали вірус, а тепер наживаються: радник Трампа висунув нові звинувачення Китаю

Спочатку ховали вірус, а тепер наживаються: радник Трампа висунув нові звинувачення Китаю
Джерело:  online.ua

Китай спочатку ховав коронавірус, а тепер наживається на пандемії. США відомо про те, що вірус зародився саме в Китаї і його витік пов'язан з Інститутом вірусології в місті Ухань, який був епіцентром епідемії, яка набрала масштабу пандемії у всьому світі і призвела до зупинки світової економіки. Радник президента США Дональда Трампа з економічних питань Пітер Наварро висунув нові звинувачення Китаю, передає ONLINE.UA з посиланням на New York Post.

"По-перше, вірус зародився в Китаї. По-друге, вони сховали вірус, прикриваючись Всесвітньою організацією охорони здоров'я, як щитом. По-третє, вони накопичили засоби індивідуального захисту і тепер наживаються на їх продажу", - наводить джерело слова Наварро.

Радник Трампа підкреслює, що маски, які коштують менше 50 центів, Китай поширює за ціною до 8 доларів за штуку. Радник Білого дому пояснив, що у нього є докази, що Китай несподівано з великого експортера засобів захисту перетворився на імпортера.

"Те, що відбувається сьогодні, не менше тривожно. Китай сидить на цьому запасі засобів індивідуального захисту, монополізуючи ринок і спекулюючи", - вважає Наварро.

Це не перші звинувачення США на адресу Китаю через коронавірус. Раніше в Білому домі оприлюднили резонансні дані американської розвідки, в звіті якій йдеться про те, що влада Китаю приховала масштаби спалаху пандемії коронавіруса в своїй країні і сфальсифікувала дані щодо випадків зараження і смертей своїх громадян. Через приховування інформації США мають намір відправити в Китай своїх слідчих, щоб розслідувати спалах коронавіруса COVID-19.

У свою чергу Дональд Трамп загрожує Пекіну санкціями за приховування інформації про коронавірус. Він обіцяє, що якщо з'ясується, що влада Китаю навмисно приховували факти, то будуть серйозні наслідки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що британська розвідка також отримала дані про те, що пандемія коронавіруса була викликана витоком з лабораторії Китаю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?