Сподіваємося на діалог з владою, але готові відстоювати свою позицію і в судах — Parimatch
Категорія
Україна
Дата публікації

Сподіваємося на діалог з владою, але готові відстоювати свою позицію і в судах — Parimatch

Сподіваємося на діалог з владою, але готові відстоювати свою позицію і в судах — Parimatch
Джерело:  online.ua

Клієнти беттінгової компанії Parimatch з розумінням ставляться до ситуації, в яку потрапив бренд у зв’язку з накладенням санкцій, і чекають його повернення на ринок.

Джерело: керуючий партнер компанії Energame, яка управляє активами групи компаній Parimatch Максим Ляшко

Представник Parimatch прокоментував ситуацію

Він нагадав, що на рахунках Parimatch нині заблоковано близько 250 млн грн клієнтів, і після накладення санкцій жодної копійки з них не було нараховано.

 Ці грошові кошти наявні, заблоковані на розрахункових рахунках самої компанії, яка потрапила під санкції. Також є грошові кошти, які заблоковані фінансовим моніторингом банків. Вони ще не встигли навіть бути зараховані на особові рахунки компанії, але вони теж існують, заблоковані. Вони були в процесі обробки банківських платежів, накопичені на розрахункових рахунках самих банків, - розповів Ляшко.

За словами CEO Parimatch, цих коштів достатньо, щоб розрахуватися з клієнтами. Наразі компанія звернулася до КРАІЛ, Нацбанку та РНБО з вимогою надати пояснення, яким чином можуть бути повернуті ці кошти.

Первинно ми отримали відповіді, які, в принципі, не вказували на конкретний механізм та були просто відсиланнями до законодавства. Ми підключили адвокатів, які написали адвокатські запити з більш конкретними запитаннями і чекаємо цю відповідь. Подивимося. Наскільки я знаю, принаймні в РНБО скерували ці листи для того, щоб отримати додаткову інформацію, яка там сума та що робити далі. Тобто є якісь ознаки того, що дійсно хочуть розробити механізм і врегулювати цю ситуацію, - заявив Максим Ляшко.

За його словами, зараз вони надсилають своїм клієнтам роз’яснення за їхнім запитом, а ті, у свою чергу, проявляють доволі високий рівень обізнаності та розуміння.

Клієнти, в принципі, розуміють, що треба чекати порядок відшкодування. І клієнти підтримають нас та чекають нашого повернення на український ринок, - підсумував Максим Ляшко.

За його словами, санкції проти Parimatch були введені помилково, і у компанії чекають пояснень від держави і виправлення цієї помилки.

Ми розуміємо, що держава знаходиться в стані війни, і всі засоби держави можуть і мають діяти, і санкційний механізм – це один з таких засобів. І, відповідно, для компаній, які дійсно шкодять інтересам держави, такий механізм має бути застосований. Але ж помилки, неточності при використанні такого санаційного механізму можуть бути. З нами сталася просто помилка, тому, я думаю, що найефективніше для держави та бізнесу - співпраця. Бо йдеться мова в нашому випадку про українську високотехнологічну компанію, яка народилася в Україні і розвивалася як українська. І шляхом діалогу, пояснення та надання документів найшвидше за все можемо пройти шлях до правди. Це перший механізм, - заявив керівник компанії.

Parimatch готові відстоювати позицію і в судах

Іншими механізмами, на його думку, є судовий розгляд в Україні або апелювання до європейських та американських структур.

Співпраця з державними органами Європи і Сполучених Штатів вказує на те, що вони готові розбирати документи, але ми маємо використати всі доступні механізми національного захисту. Що ми і плануємо зробити, щоб доводити свою позицію, - підсумував Максим Ляшко.

Раніше повідомлялося, що Parimatch призупинив у зв’язку із санкціями призупинив свою діяльність в Україні – всю, крім юридичного захисту, до повного зняття санкційних обмежень. При цьому у компанії підкреслюють, що всі кошти клієнтів знаходяться на рахунках і будуть повернуті їм, щойно для цього з’явиться можливість.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?