"Спортмастер" продовжує працювати в Україні, не дивлячись на санкції
Категорія
Україна
Дата публікації

"Спортмастер" продовжує працювати в Україні, не дивлячись на санкції

"Спортмастер" продовжує працювати в Україні, не дивлячись на санкції
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський ще 19 лютого підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО про санкції та інші обмежувальні заходи по відношенню до фізичних і юридичних осіб, в числі яких російська роздрібна мережа магазинів спорттоварів "Спортмастер". Але станом на 22 лютого магазини мережі продовжують працювати в Україні і не збираються закриватися, оскільки не бачать для цього підстав. У компанії заявили, що введення санкцій проти мережі спортивних товарів викликає багато питань, відповіді на які поки не можуть дати навіть провідні юристи України. Гендиректорка "Спортмастер Україна" Людмила Книш підкреслила, що на даний момент немає приводів і підстав для обмеження господарської діяльності компанії, тому магазини продовжують роботу виключно в правовому полі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Прецедент про включення Sportmaster Operation Pte.Ltd до списку санкцій є неаргументованим і безпідставним, викликає багато питань, відповіді на які поки не можуть дати навіть провідні юристи України. Всі ці роки компанія "Спортмастер Україна" вела і веде самостійний, незалежний, чесний, відкритий бізнес, заснований строго на дотриманні Законів України, встановлених правил і кодексу бізнесу, залишаючись поза політикою. Сьогодні магазини Спортмастер Україна продовжують свою роботу, щоб виконувати всі норми міжнародного і національного законодавства ", - заявила Книш.

Гендиректорка "Спортмастер Україна" додала, що компанія працює в Україні 25 років, протягом яких в Україні було відкрито 150 магазинів, в яких працевлаштовані близько 1,5 тисяч українців. Книш запевнила, що "Спортмастер" веде чесний бізнес і підтримує розвиток ринку з прозорим конкурентним середовищем.

Важливо додати, що компанія Sportmaster Operations Pte. Ltd, щодо якої введено санкції РНБО, зареєстрована в Сінгапурі. Вона володіє однойменною мережею магазинів спортивних товарів в Росії, Білорусі, Казахстані, Китаї, Польщі та Україні. У нашій країні "Спортмастер" працює з 1990-х років. Як зазначено в держреєстрі бенефіціарами "Спортмастер-Україна" з частками 30,79% вказані брати Микола і Володимир Фартушняк, ще таку ж частку контролює їх партнер Олександр Михальський. У всіх у них в держреєстрі зазначено громадянство Мальти і адреса проживання в Швейцарії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в МЗС України розповіли про відповідь Путіна на санкції проти Медведчука, які були введені разом з санкціями проти мережі "Спортмастер".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?