Справа Гандзюк: Болгарія повідомила шокуючі новини щодо затриманого Левіна
Категорія
Україна
Дата публікації

Справа Гандзюк: Болгарія повідомила шокуючі новини щодо затриманого Левіна

Справа Гандзюк: Болгарія повідомила шокуючі новини щодо затриманого Левіна
Джерело:  online.ua

Поліція Болгарії повідомила, що 24 січня вдалося затримати Олексія Левіна. Левін - ключова фігура, яка пов'язує виконавців злочину (групу Торбіна) і замовників (Мангера та інших). Саме через Левіна передавали гроші родинам інших підозрюваних у справі Гандзюк, щоб купити їхнє мовчання, передає ONLINE.UA.

Поліція запевняє, що вже найближчими днями йому мають обрати запобіжний захід. Що цікаво, за словами болгарських правоохоронців, чоловік змінив зовнішність, тому упізнати розшукуваного Інтерполом підозрюваного було вкрай важко. Затримати Левіна вдалося завдяки відбиткам пальців.

"Левін змінив зовнішність так, що був не схожий на фото з Інтерполу. Його вдалося ідентифікувати за відбитками пальців", - кажуть поліцейські.

Окрім того, в ході затримання Левіна у нього вдома вилучили два паспорти: місцевий і закордонний. Йому заборонили покидати територію країни, найближчим часом суд має розв'язати питання про його екстрадицію в Україну. У Болгарії переконують: підозрюваний у справі Гандзюк потрапив до їхньої країни через Румунію у 2018 році. Він пішки перетнув кордон у населеному пункті Дуранкулак. У Болгарії Левін ніде офіційно не реєструвався.

Як відомо, у червні 2019 року суд виніс вироки 5 співучасникам злочину: координатору замаху Сергію Торбіну (засуджений до 6 років і 6 місяців ув’язнення), нападнику Микиті Грабчуку (6 років в’язниці), причетним до нападу Володимиру Васяновичу та В’ячеславу Вишневському (по 4 роки ув’язнення), Віктору Горбунову (3 роки в’язниці). У причетності до вбивства підозрюють також Олексія Левіна, але він ще перебуває в розшуку.

Замовники злочину досі не встановлені і відповідно не покарані. Адвокати вважають замовниками вбивства голову Херсонської облради Владислава Мангера та Ігоря Павловського.

Як повідомляв ONLINE.UA, СБУ раніше розкритикувала колишнього генпрокурора Юрія Луценко за його закиди про нібито приховування документів розслідування. Ці документи мали відношення до допиту одного з фігурантів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?