Справа Гандзюк: Луценко звинуватив СБУ - спецслужба відповіла
Категорія
Україна
Дата публікації

Справа Гандзюк: Луценко звинуватив СБУ - спецслужба відповіла

Справа Гандзюк: Луценко звинуватив СБУ - спецслужба відповіла
Джерело:  censor.net.ua

Глава ГПУ Юрій Луценко заявив, що СБУ приховала матеріали допитів у справі про вбивство Катерини Гандзюк, які могли розширити коло учасників злочину. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Цензор.НЕТ".

За словами генпрокурора, у розслідуванні з'явилося нове ім'я. Ця особа може поділитись новими даними, проте слідство нібито не має доступу до відповідних матеріалів.

"Ці свідчення у справі не перебували. Допит був прихований. Про це я сьогодні отримав рапорт. У показах свідка з посиланням на іншу людину йдеться про те, що покарати Катю ухвалили рішення на зустрічі, де, крім Мангера, були й інші люди", - пояснив Луценко.

У свою чергу СБУ у Facebook відповіла, що генпрокурор помиляється у своїх твердженнях. Силовики провели допит свідка ще 5 березня. Той розповів про інформацію іншої особи щодо обговорювання нападу на Гандзюк у липні 2018 року. Цю змову зібрали кілька людей.

Представники спецслужбі наголосили, що долучили протокол допиту свідка до кримінального провадження, у якому фігурують Владислав Мангер та Олексій Левін. Його копії спрямували до матеріалів провадження стосовно обвинувачення Сергія Торбіна та інших через напад на Гандзюк.

Також копію офіційного документа долучили до справи проти Ігоря Павловського, що звинувачений в організації вбивства.

СБУ підкреслила, що вважає хибною заяву Луценка, розповсюджену через інтернет.

Як повідомляв ONLINE.UA, суд звернувся до НАБУ та зобов'язав відомство розпочати кримінальне провадження через можливі порушення Луценка на посаді генерального прокурора.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?