Справа Манафорта: спецпрокурор ФБР оприлюднив список свідків
Категорія
Світ
Дата публікації

Справа Манафорта: спецпрокурор ФБР оприлюднив список свідків

Справа Манафорта: спецпрокурор ФБР оприлюднив список свідків
Джерело:  Reuters

Спецпрокурор ФБР Роберт Мюллер оприлюднив список свідків у справі екс-глави передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта. До нього увійшло 35 імен, включаючи давніх бізнес-партнерів Манафорта.

Список свідків у справі Манафорта Мюллер передав до суду в п'ятницю, 27 липня, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Зокрема, в списку свідків присутній Річард Гейтс, якому в 2017 році одночасно з Манафортом висунули звинувачення. Гейтс визнав свою провину і погодився співпрацювати зі слідством. Також в списку є ім'я Теда Левіна, який працював з Манафортом в Україні. Він також погодився співпрацювати з федеральними прокурорами у справі проти екс-глави передвиборного штабу Трампа.

Відзначається, що Мюллер за допомогою показань свідків, багато з яких є керівниками в банках і фірмах фінансових послуг, має намір підтвердити і доповнити докази в податковому шахрайстві Манафорта, який не визнає свою провину ні в одному з пред'явлених йому звинувачень.

Нагадаємо, суд почне розгляд справи Манафорта 31 липня.

Слід відзначити, що раніше захист Манафорта оприлюднив документи, які розкривають деталі роботи американського політтехнолога в Україні. У них зазначено, що Манафорт використовував в Україні все прийоми, вивчені під час американських кампаній, а робота на Януковича принесла йому найбільше задоволення, зокрема, коли він переміг на виборах 2010 року, ніж всі інші компанії за всі 35 років його кар'єри.

Washington Post, якому стало відомо зміст документів по Манафорту, зазначає, що суд над Манафортом пов'язаний зі справою, яка бере свій початок з часів його роботи на Януковича і проросійську "Партію регіонів".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що с уд США змінив запобіжний захід для колишнього голови виборчого штабу Дональда Трампа і екс-радника Януковича Пола Манафорта. Федеральний суддя прийняв рішення взяти під варту політтехнолога, який проходить фігурантом у справі про втручання Росії у вибори в США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?