Справа Приватбанку - суд ухвалив доленосне рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Справа Приватбанку - суд ухвалив доленосне рішення

Справа Приватбанку - суд ухвалив доленосне рішення
Джерело:  online.ua

У Верховному суді ухвалили остаточне рішення щодо скарги братів Суркісів на Нацбанк України. Розгляд торкався націоналізації "Приватбанку". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційне представництво НБУ.

Під час націоналізації брати Суркіси мали значні депозити у банку. За процедурою bail-in ці депозити обміняли на акції установи та, відповідно, визнали власників особами, які пов'язані з банком.

Суркіси де-факто стали акціонерами "Приватбанку". Їхню частку акцій викупила держава за 1 гривню — разом з долями Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.

Процедура bail-in необхідна для пом'якшення тиску на націоналізований банк. Той не мав змоги обслуговувати серйозні за обсягом депозити осіб, пов'язаних з банком. Загальний депозит родини Суркісів сягав понад мільярд гривень.

Нагадаємо, "Приватбанк" націоналізували у грудні 2016 року. З того часу не вщухають різноманітні судові позови проти державних установ, відповідальних за цей процес.

Представники Міжнародного валютного фонду неодноразово підкреслювали, що неможливо укласти угоду про нові транші без законодавчої заборони на повернення таких активів. Це порушує стабільність співпраці.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні уперше застосували так званий антиколомойський закон, на прийнятті якого наполягав МВФ для виплати Україні чергового кредиту. Напередодні, 12 червня, Господарський суд Києва виніс рішення за двома позовами колишніх акціонерів проти ПриватБанку, які вимагали визнати недійсним договір купівлі-продажу банку у 2016 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?