Справа Рудьковського направлена в суд РФ: у чому звинувачують екснардепа
Категорія
Світ
Дата публікації

Справа Рудьковського направлена в суд РФ: у чому звинувачують екснардепа

Справа Рудьковського направлена в суд РФ: у чому звинувачують екснардепа
Джерело:  online.ua

Генпрокуратура РФ спрямувала у суд кримінальне провадження проти колишнього народного депутата Миколи Рудьковського. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційне представництво російського відомства.

Заступник генпрокурора затвердив документ про обвинувальний вирок проти українського експосадовця.

"Він звинувачується в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 360 КК РФ (участь в нападі на службові приміщення і транспортні засоби осіб, які користуються міжнародним захистом, вчинене з метою ускладнення міжнародних відносин)", - відзначили у прокуратурі.

Йдеться про інцидент з нападом на російське посольство у Києві. Колишній міністр транспорту Рудьковський разом із невстановленими особами, зокрема представниками "Правого сектора", атакував дипломатичне представництво.

Російська сторона стверджує, що група напала на посольство задля ускладнення відносин між країнами. Рудьковського затримали на території РФ у вересні 2018 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, у вересні звільнений політв'язень Микола Карпюк розповів, як його та іншого бранця Станіслава Клиха катували у російській тюрмі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?