Справа Саакашвілі: суд ухвалив несподіване рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Справа Саакашвілі: суд ухвалив несподіване рішення

Справа Саакашвілі: суд ухвалив несподіване рішення
Джерело:  online.ua

Верховний суд України визнав законним випровадження грузинського політика Міхеїла Саакашвілі у сусідню Польщу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку установи у Facebook.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання у вівторок, 19 листопада. Колишній президент Грузії та голова Одеської ОДА звернувся у суд проти Держприкордонної служби, міграційної служби та Міністерства внутрішніх справ.

"Позивач просив визнати незаконними дії цих органів влади від 12 лютого 2018 року щодо виконання рішення компетентного органу про повернення позивача до країни попереднього перебування", - констатувала пресслужба.

Верховний суд не підтримав позови Саакашвілі. Попередні рішення щодо виселення залишаються чинними.

Нагадаємо, грузинський політик опинився у Польщі без українського паспорта. Він не міг повернутися на батьківщину через кримінальне провадження проти себе.

Після виборів президента Саакашвілі повернувся в Україну та зміг відновити свій паспорт.

Як повідомляв ONLINE.UA, Саакашвілі звернувся з вище зазначеним позовом у жовтні 2019 року. Головна військова прокуратура пояснила, що той звинуватив представників влади України у викраденні та примусовому вивезенні за кордон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?