Справа імпічменту: Волкер попереджав адвоката Трампа про брехню щодо України
Категорія
Світ
Дата публікації

Справа імпічменту: Волкер попереджав адвоката Трампа про брехню щодо України

Справа імпічменту: Волкер попереджав адвоката Трампа про брехню щодо України
Джерело:  online.ua

Колишній спецпредставник Держдепу США Курт Волкер розповів про свої контакти з адвокатом президента Дональда Трампа та розмови щодо України чи Burisma. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на New York Times.

Згідно зі свідченнями дипломата, за шість днів до скандальної розмови президентів США та України він снідав у компанії Рудольфа Джуліані та його партнера Лева Парнаса. У приміщенні Trump Hotel спецпредставник намагався впевнити адвоката, що звинувачення проти Байденів - брехня.

"Я сказав Руді під час сніданку, коли ми вперше сіли й поговорили, що мені здається просто неправдивим, що на Джо Байдена могли б вплинути гроші чи якісь речі для його сина у виконанні його обов’язків на посаді віцепрезидента. Я знаю його давно. Він розсудлива людина. А це просто неправда", - стверджує Волкер.

Він додав, Що намагався переконати Джуліані не приєднуватися до можливого розслідування. Слідство мало б бути справою України. У разі залучення адвоката Трампа та пов'язання процесу з Байденами з'явився б політичний мотив.

Волкер також розповів, як зустрічався безпосередньо з Володимиром Зеленським. Вон обговорили негатив щодо корупції, який шов від Джуліані. Це відбувалося на тлі спроб президента України налагодити реформи.

"Негативні розповіді про Україну з боку Джуліані були проблемою. На мій погляд, вони стримували нашу здатність будувати відносити так, як це варто було б зробити", - пояснив дипломат.

Як повідомляв ONLINE.UA, адвокат президента США нещодавно заявив, що зустрічався з представником правоохоронних органів України з питанням про розслідування проти Гантера Байдена. За словами Джуліані, йдеться про Костянтина Кулика.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?