Справи у Путіна погань: з'явився новий яскравий відгук на скандальну статтю Пінчука
Категорія
Політика
Дата публікації

Справи у Путіна погань: з'явився новий яскравий відгук на скандальну статтю Пінчука

Справи у Путіна погань: з'явився новий яскравий відгук на скандальну статтю Пінчука
Джерело:  online.ua

Кримськотатарський журналіст Айдер Муждабаєв яскраво прокоментував  скандальну статтю українського олігарха Віктора Пінчука, яка опублікована в The Wall Street Journal.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на блог Муждабаєва на « Українській правді ».


«Я впевнений, що справжня батьківщина Пінчука, як і майже всіх "українських" олігархів, - не Україна, а Інтереси Священного Бабла», - пише Муждабаєв.


На його думку, "ідеї Пінчука" Пінчуку не належать.


«Обидві вони - і де-факто здача Криму для "нормалізації відносин з РФ", і відмова від руху України в ЄС (читай - повернення в сферу інтересів РФ) - були і залишаються базовими ідеями Путіна (президента Росії Володимира Путіна - Ред.) в просуванні їм "руського миру», - продовжив Муждабаєв.


Читайте також:  Гучну заяву Пінчука по Донбасу і Криму висміяли смішною фотожабою


«Важливо, що за фактом Пінчук зробив політичний камінг-аут в інтересах не тільки якихось груп, а й особисто, персонально в інтересах Путіна і його країни. Тобто, в інтересах ворога. За що - єдине - я хочу йому подякувати. Тепер всі знають, за кого грає словами "український філантроп", "той, хто дарує" Крим Росії і кидає Україну в обійми "руського миру" (в своїх мріях)», - пише журналіст.


На його думку, колективною відповіддю українців на «камінг-аут» Пінчука повинен стати бойкот його арт-об'єктів і бізнесу.


«Стаття в WSJ - не кинута зопалу фраза. А причина суїцидальної сміливості олігарха, на мій погляд, до смішного проста. Він, як і багато хто в нашій околовладі, абсолютно здурів від відчуття своєї величі і Бабла. І переселився в космос. Звідки космонавтам не видно те, що очевидно нам, на Землі», - продовжив Муждабаєв.


«Розвести російською локшиною настільки грубого помелу українців не вийде. А вийде інше - ще міцніше згуртувати нас в боротьбі за Крим, за Донбас, за біженців, за кримських татар, за європейський вибір, який оплачений стількома життями», - вважає журналіст.


«Коротше, мій прогноз: справи у Пінчука-Путіна погань. Путінчуковські "ідеї" будуть відкинуті українцями, як і сама ця подвійна людина, що до сих пір не докумекала, в якій країні і з якими людьми живе. (Люблю розповіді про те, як олігархи цими ж мізками заробили свої гроші.) А будь-яка влада, яка такі "ідеї" спробує підтримати, пройде до Віктора Федоровича. Якщо встигне накивати п'ятами», - написав Муждабаєв.


Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше постійний представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба сім'ю тезами прокоментував резонансну статтю українського олігарха Віктора Пінчука в Wall Street Journal, де він закликав віддати Росії Крим і заморозити конфлікт на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?