Спроби Кремля обмежити Twitter ледь не "вбили" пропагандистські медіа та держсайти
Категорія
Світ
Дата публікації

Спроби Кремля обмежити Twitter ледь не "вбили" пропагандистські медіа та держсайти

Спроби Кремля обмежити Twitter ледь не "вбили" пропагандистські медіа та держсайти
Джерело:  online.ua

Російський уряд у середу, 10 березня, спробував завдати нового удару по іноземних інформаційних кампаніях, які займаються розвитком інтернет-технологій. Роскомнадзор у цей день оголосило про штучне уповільнення роботи мікроблогу Twitter, однак це спровокувало безліч серйозних “побічних ефектів”. Наприклад, рішення російського режиму вдарило по вебсайту пропагандистського медіа Russia Today. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пояснення автору сервісу обходу блокування AntiZapret.

За словами користувача під ніком ValdikSS, причиною неточного удару стало необережний вибір доменних імен. Один з доменів Twitter - t.co, однак його фрагменти можна зустріти також в інших інтернет-адресах.

Наприклад, спеціальні заходи Роскомнадзору вдарили по сайту githubusercontent.com, яким користується компанія Github, сайт проєкту Reddit (однойменний reddit.com), офіційний сайт Microsoft (microsoft.com), а також згаданий вище пропагандистський rt.com.

“Провів більше тестів. Порівняння доменів відбувається по підрядку, шукається рядок „https://t.co“ (короткий домен твіттеру). Будь-який домен, що містить в будь-якомусь місці рядок https://t.co, сповільнюється. У Github — http://githubusercontent.com”, — зауважив експерт.

Також “жертвою” ініціативи російських силовиків став один з новинних сайтів, який зосереджений на тематиці спорту.

Нагадаємо, Роскомнадзор про уповільнення роботи Twitter офіційно оголосив вранці 10 березня. Рішення пов’язане зі звинуваченням проти компанії, яка відмовилася видаляти нібито заборонений в РФ контент.

У цей день перестали повністю працювати безліч державних сайтів - портали Кремля, Держдуми, Роскомнадзора. Утім, речник російського президента Дмитро Пєсков на відповідне питання зауважив, що це зовсім нібито не пов’язані між собою події. Він стверджував, Що з його комп’ютера є доступ до всіх сайтів, а проблеми в когось можуть бути через “Ростелеком”.

Як повідомляв ONLINE.UA, російський режим керує спеціальними відомствами та підрозділами, які працюють виключно в “українському напрямку”, стверджують у Службі безпеки. Українські силовики протистоять зовнішнім спробам розхитування ситуації у державі, які втілюються завдяки інформаційній сфері та опосередковано підконтрольним Кремлю медіаресурсам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?