США та ЄС можуть передати Україні 300 млрд дол за одієї умови
Категорія
Економіка
Дата публікації

США та ЄС можуть передати Україні 300 млрд дол за одієї умови

Держдеп США
конфіскація активів РФ

Як повідомив очільник Держдепу США Ентоні Блінкен, США та Євросоюз вивчають які правові підстави є для передачі Україні заморожених 300 млрд дол російських активів. Якщо цей задум вдасться реалізувати – Київ зможе отримати ці кошти.

США і ЄС хочуть передати Україні 300 млрд дол російських активів

На переконання шефа американської дипломатії, країна-агресорка повинна заплатити за всі злочини, які вона скоїла під час війни проти України, зокрема й матеріально.

На мою думку, якщо ти щось зламав, то плати. І якщо росіяни зламали, вони мусять за це заплатити. І один зі способів це зробити – якраз через ці активи. Ми маємо переконатись, що для цього є юридична база. Як я і зауважив, оскільки більшість цих активів - в Європі, європейці також мають бути переконані, що для цього існує юридичне підґрунтя, - пояснив позицію США Ентоні Блінкен.

Як зазначає глава Держдепу, станом на сьогодні мовиться про 300 млрд дол.

Блінкен пояснив, чому важливо притягнути РФ до відповідальності

Ентоні Блінкен вкотре наголосив, що якщо дати можливість країні-агресорці робити те, що вона робить з Україною без покарання, то це стане своєрідним сигналом для тих країни, які мають намір у майбутньому розпочати агресію, що їм це зійде з рук.

Це відкриття скриньки Пандори із конфліктами. Нікому не буде добре у цьому світі, світі конфлікту та агресії, - зазначив американський дипломат.

На переконання Ентоні Блінкена, у цьому світі Штати у будь-якому випадку були б втягнуті у конфлікт, і це обійшлось би значно дорожче, ніж підтримка України.

Шеф американської дипломатії також вкотре нагадав, що станом на сьогодні 50 країн долучилися до активної підтримки України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?