США закликали Україну посилити боротьбу з корупцією — CNN
Категорія
Економіка
Дата публікації

США закликали Україну посилити боротьбу з корупцією — CNN

США закликали Україну посилити боротьбу з корупцією
Джерело:  CNN

Останніми тижнями США закликали Україну докладати більше зусиль для боротьби з корупцією, аби уникнути блокування невійськової підтримки.

США закликали Україну посилити боротьбу з корупцією

Неназвані офіційні особи у коментарі CNN повідомили, що всі форми американської допомоги, окрім військової, можуть опинитися під загрозою, якщо Україна не зробить більше для подолання корупції.

"Меседж для українців завжди полягав у тому, що якщо будь-які з цих коштів (які США виділяють Україні - ред.) будуть привласнені, то це поставить під загрозу всю допомогу США країні", - сказав CNN один американський чиновник.

Зазначається, що наприкінці літа Державний департамент направив Україні офіційну дипломатичну ноту, також відому як демарш, в якій йдеться про те, що США очікують, що Україна продовжить здійснювати різні заходи з боротьби з корупцією та забезпечення фінансової прозорості, щоб продовжувати отримувати пряму бюджетну підтримку.

У демарші також підкреслено необхідність для України здійснити критичні реформи в рамках програми Міжнародного валютного фонду, в тому числі ті, що стосуються боротьби з відмиванням грошей/фінансуванням тероризму.

Держдеп США похвалив Україну за агресивну боротьбу з корупцією

За словами спікера Держдепа Метью Міллера, питання корупції американська влада обговорювала з українським лідером Володимиром Зеленським під час візиту Держсекретаря США Ентоні Блінкена до Києва.

Що також важливо розуміти, на антикорупційних заходах в Україні активно наполягають члени Конгресу США, а також Євросоюз.

Це зображують як щось, що Україна має зробити, щоб заручитися підтримкою західних союзників і зрештою реалізувати свої європейські прагнення, стати членом ЄС, і це, безперечно, правда, - заявив Міллер.

На його переконання, це вкрай важливо для самої України, для її здатності будувати стійку економіку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?