США авіаударом випадково вбили 18 сирійських повстанців
Категорія
Світ
Дата публікації

США авіаударом випадково вбили 18 сирійських повстанців

США авіаударом випадково вбили 18 сирійських повстанців
Джерело:  Reuters

ВВС США завдали помилкового удару по позиціях Сирійської вільної армії, яка вважається одним з американських союзників в сирійській війні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Читайте також: США перехопили розмови військових Асада про хіматаке в Сирії - ЗМІ

Повідомляється, що в результаті авіаудару в місті Табка на півночі Сирії загинуло 18 повстанців.

"Удар був завданий на вимогу союзних сил, які передали координати і повідомили, що в цьому районі сили ІДІЛ. У реальності ж там розташовувалися авангардні позиції Сирійської вільної армії (ССА)", - йдеться в заяві Міністерства оборони США.

Операцію в районі Табки проводять загони проамериканських "сирійських демократичних сил" (SDF), які складаються із загонів етнічних курдів і арабів, деякі з яких належать до ССА. Місто під контролем терористів з 2013 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, в районі сирійського міста Дейр-Ез-Зора очолювана США коаліція нібито завдала удару по складу ІДІЛ з хімічною зброєю, в результаті чого загинуло сотні бойовиків і мирних жителів.

Трохи пізніше офіційний представник очолюваної США міжнародної коаліції полковник Джон Дорріан спростував цю інформацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?