США без розголосу передали Україні протирадіолокаційні ракети HARM
Категорія
Україна
Дата публікації

США без розголосу передали Україні протирадіолокаційні ракети HARM

США без розголосу передали Україні протирадіолокаційні ракети HARM
Джерело:  online.ua

США без попереднього анонсу передали Україні високошвидкісні протирадіолокаційні ракети AGM-88 HARM, здатні створювати серйозні проблеми для російських систем ППО.

Джерело:  Business Insider

Що відомо про протирадіолокаційні ракети AGM-88 HARM

Представники Пентагону підтвердили передачу Україні цих ракет лише після завдання ЗСУ ударів по позиціях кремлівської окупаційної армії та заяв від кремлівських блогерів про виявлення фрагментів AGM-88 HARM.

Свого часу американська авіація застосовувала ці ракети для придушення завдань ППО ворога у Лівії, Іраку й Югославії. Також ракети використовують ще 15 країн світу.

AGM-88 HARM є удосконаленою версією AGM-45 Shrike. Під час розробки було усунено недоліки щодо дальності й наведення на обмежене число радіолокаційних частот. Снаряд здатний покрити широкий діапазон частот й зберегти місце розташування передавача радара. Діапазон ракети є більшою ніж у багатьох зенітних гармат.

Чим AGM-88 HARM корисний для наших бійців:

  • ракети здатні знищувати російські контрбатарейні радари, які відстежують траєкторію польоту снарядів й визначають гаубиці або ж ракетні установки, які їх випустили;

  • це, зі свого боку, також допоможе захистити наших артилеристів.

При цьому представники Центру стратегічних комунікацій ЗСУ повідомляють, що кремлівська армія концентрує поблизу кордону з Україною  велику кількість транспортно-пускових контейнерів із зенітними керованими ракетами для С-300.

Зокрема, на початку серпня з Улан-Уде вийшов ешелон з боєприпасами у складі 28 вагонів з ракетами для ЗРК С-300 в кількості 32 ЗУР. До кордону з Україною ешелон орієнтовно прибуде в 20-х числах.

Також до середини серпня з арсеналу комплексного зберігання ракет, боєприпасів і вибухових матеріалів в Котово вилучили понад 120 контейнерів з ракетами в ЗРК С-300.

В районі Джанкоя окупанти кладували близько 440 ТПК до ЗРК С-300. Однак після інциденту в Джанкої поки важко сказати, чи були ці ТПК знищені повністю, частково або взагалі ні.

Крім того, в ЗСУ відзначають, що концентрація ракет для С-300 відбувається і в Зябровці (Білорусь) в 22 кілометрах від кордону з Україною. Там загальна кількість ТПК перевищує 60 одиниць.

Загроза масованого обстрілу території України, щонайменше, ракетами С-300 очевидна. З урахуванням прибуття декількох ешелонів до 20 числа очевидно і те, що вони сконцентруються до 24 серпня, - зазначають представники Страткому ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?