США бояться розлютити Путіна санкціями проти Кабаєвої — WSJ
Категорія
Політика
Дата публікації

США бояться розлютити Путіна санкціями проти Кабаєвої — WSJ

США бояться розлютити Путіна санкціями проти Кабаєвої — WSJ
Джерело:  online.ua

Команда президента США Джо Байдена не наважилася запроваджувати санкції проти фактичної дружини російського диктатора Володимира Путіна Аліни Кабаєвої через побоювання, що це ще більше розпалить напруженість у відносинах з офіційною Москвою.

Джерело:  The Wall Street Journal

Журналісти дізналися, чому США не вводять санкції проти Кабаєвої

Від своїх інсайдерів видання дізналося, що Вашингтон уже підготував пакет санкцій проти Кабаєвої, проте не поспішає його вводити в дію.

Офіційні особи США заявили, що Кабаєва, колишня олімпійська чемпіонка з художньої гімнастики, підозрюється у причетності до приховування особистих статків Путіна за кордоном і залишається потенційною ціллю санкцій. Уряд США вважає Кабаєву матір'ю як мінімум трьох дітей Путіна, - пише видання

Однак, на переконання деяких американських політиків, введеня санкцій проти дружини російського диктатора буде вважатися настільки особистим ударом по Путіну, що це може стати причиною нової ескалації напруженості у відносинах між Росією та США і ускладнить пошук миру в Україні.

Мінфін США уже підготувало пакет санкцій проти Кабаєвої, однак він зараз призупинений. Саме міністерство відмовилося від коментарів пресі.За даними видання, Рада нацбезпеки США ухвалила рішення вилучити ім’я Кабаєвої із санкційного списку. США вже ввели санкції проти двох дорослих дочок Путіна від колишньої дружини Людмили, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?