США допоможуть Україні відновити енергосистему та захистити критичні об'єкти інфраструктури
Категорія
Україна
Дата публікації

США допоможуть Україні відновити енергосистему та захистити критичні об'єкти інфраструктури

США допоможуть Україні відновити енергосистему та захистити критичні об'єкти інфраструктури
Джерело:  online.ua

Помічник керівника Дерджепу США Карен Донфрід зазначила, що Вашингтон допоможе Україні пройти осінньо-зимовий період в умовах злочинних атак армії РФ на об'єкти критичної енергетичної інфраструктури.

Джерело: "РБК-Україна"

США допоможуть Україні пережити зиму 

І просто несамовито бачити, що робить Росія, завдаючи ударів по цивільній інфраструктурі, намагаючись перетворити електрику і тепло на зброю, щоб приректи українців на холодну, темну зиму. Те, що відбувається сьогодні, просто огидно. Тому ми, як і багато ваших друзів, прагнемо допомогти вам зробити так, щоб цієї зими українці не сиділи в холоді та темряві, - зазначила Донфрід.

Американський дипломат підкреслила, що одним з аспектів допомоги Україні є надання більшої кількості систем ППО.

Ми активно цим займаємося, як і багато наших союзників і партнерів. Я знаю, що чиновники тут думають про те, які є критичні вузли в енергетичній інфраструктурі, навколо яких ви хотіли б розмістити ці системи ППО. Інший аспект - коли ви відновлюєте ту енергетичну інфраструктуру, яка постраждала, чи є у нас обладнання, яке ми можемо відправити вам? Чи є в інших європейських країнах таке обладнання, яке могло б вам стати в нагоді? Тому я думаю, що є багато різних елементів, над якими ми зараз працюємо, і ми продовжимо робити все можливе, щоб ви змогли пройти цю зиму, - наголосила помічниця керівника Держдепу.

Окрім цього Донфрід наголосила, що ленд-ліз для України, який почав діяти із жовтня, лише один з напрямів допомоги США та партнерів в умовах триваючої злочинної збройної агресїі Кремля.

Я думаю про ленд-ліз як один інструмент у наборі інструментів, а у нас є багато інструментів, і ми використовуємо їх сьогодні. Як я вже згадувала, ми вже виділили близько 18 мільярдів доларів у вигляді військової допомоги, і ми відправляємо її вам різнмими способами. У нас є те, що називається президентськими повноваженнями щодо вилучення запасів, - підкреслила представниця Держдепу США.

Донфрід пояснила, що такі повноваження президента дозволяють вилучати військову техніку зі складів та відправляти до України. За її словами, такий процес відбувається майже негайно.

Крім того, помічниця держсекретаря США розповіла про ще два механізми, якими користуються американці для постачання озброєння Україні.

Через закон про додаткові асигнування для України, де ми схвалюємо виробництво обладнання, яке надходитиме в Україну. Тож там більш тривалий термін. Крім того, у нас є іноземне військове фінансування, що є ще одним способом надання озброєнь, - пояснила Донфрід.

Вона запевнила, що підтримка України з боку США продовжиться і після проміжних виборів до Конгресу у цьому місяці.

Є одне питання, з якого є надзвичайна двопартійна підтримка, - і це підтримка України з боку США у цій війні. Конгрес США схвалював законопроєкт про додаткову підтримку України, візьміть другий - 40 мільярдів доларів допомоги, сильна двопартійна підтримка, - наголосила Донфрід.

Донфрід визнає, що іноді звучать голоси тих, хто сумнівається в підтримці України, але вважає це нормальним. США поляризовані з багатьох питань.

Ви бачите, що більшість членів Конгресу голосують за підтримку України. Отже, я вважаю, що це продовжиться, тому що ці члени Конгресу представляють американську громадську думку, - зазначає дипломат.

За її словами, є повна ясність - що правильно та неправильно у цій війні. Люди вірять, що українці воюють за принципи, в які вірять американці.

Ми, американці, хочемо жити у світі, який базується на правилах. Так що так, ця битва фундаментальна за Україну, але вона також і за той світ, в якому ми хочемо жити, - підкреслила Донфрід.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?