На Київщині готують сотні укриттів на випадок ядерного удару
Категорія
Україна
Дата публікації

На Київщині готують сотні укриттів на випадок ядерного удару

На Київщині готують сотні укриттів на випадок ядерного удару
Джерело:  online.ua

За словами очільника Київської ОВА Олексія Кулеби, на Київщині є 425 спеціальних укриттів на випадок ядерної атаки Росії. Він також повідомив, що у найближчі два тижні їх будуть обладнувати портативними радіоприймачами з батарейками.

Джерело:  hromadske

Понад 400 укритів готують на Київщині на випадок ядерного удару

Журналісти поцікавилися у Олексія Кулеби, як Київська область наразі готується до можливого ядерного удару.

Він звернув увагу на те, що останні 8 місяців навчили усіх українців, що може відбутися все, що завгодно. Тому як посадова особа глава ОВА готується до найгіршого сценарію, однак плекає надію, що Путін не наважиться на подібне божевілля.

За словами Кулеби, питання укриттів не обговорювалося останні 30 років, але в останні 5 місяців – "усе зовсім інакше": він вимагає від людей не підходити до цього формально.

У нас 425 спеціальних сховищ в області. Вони розташовані під землею, мають два входи та виходи, вентиляцію. Загалом в області близько тисячі укриттів. Найпростіше – цокольний поверх. Там вікна виходять на вулицю, але наполовину. Вони не підходять для захисту від радіаційної загрози. Зрозуміло, що насамперед людина має перейти до укриття. Другий крок, найважливіший, – має бути зв’язок. Якщо станеться ядерний удар, то, найімовірніше, зв’язку не буде. Єдине, що працюватиме, – це радіо, - пояснив глава ОВА.

Кулеба звертає увагу на те, що повсюди обов'язково повинні бути обладнані портативні радіоприймачі з батарейками, щоб можна було приймати сигнал.

Тому що інформація – це буде найголовніше. Тільки так люди зможуть дізнатися, що треба робити далі, - підсумував він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?