Чехія забороняє в'їзд для російських туристів із шенгенськими візами
Категорія
Світ
Дата публікації

Чехія забороняє в'їзд для російських туристів із шенгенськими візами

Чехія забороняє в'їзд для російських туристів із шенгенськими візами
Джерело:  online.ua

Чеський уряд затвердив заборону в'їзду в країну росіян за туристичними візами з 25 жовтня. Також було ухвалено рішення про підтримку українських та білоруських студентів у чеських університетах.

Джерело: МЗС Чехії

Чехія забороняє в'їзд громадянам РФ

Поки в Україні російські ракети падають на дитячі майданчики та на людей, які просто йдуть на роботу, до Чехії через міжнародний аеропорт щодня їдуть до 200 громадян Російської Федерації, – сказав міністр закордонних справ Ян Ліпавський.

У в’їзді буде відмовлено у тим громадянам Росії, які приїжджають на територію Чехії через зовнішні кордони Шенгену – тобто через міжнародний аеропорт – з метою туризму, спорту чи культури.

Цей захід стосуватиметься тих росіян, хто має дійсну шенгенську візу, видану будь-якою країною-членом ЄС.

Захід набуде чинності з 25 жовтня. Таким чином Чехія приєдналася до країн Балтії, Польщі та Фінляндії, які минулими тижнями закрили кордони для російських туристів.

Уряд також розглянув ситуацію студентів вишів з України та Білорусі.

Досі їздити до Чехії могли переважно лише громадяни Білорусі, які вже мали там родину. Тепер в Чехію можуть приїжджати білоруські студенти, які навчатимуться на основі міжнародної стипендії.

Уряд також скоригував статус українських студентів, щоб вони могли вступати до чеських вишів, навіть якщо вони отримали тимчасовий захист не в Чехії.

Також Міністерство закордонних справ спільно з Міністерством промисловості та торгівлі представили Програму допомоги Україні на 2023-2025 роки, яка стосується гуманітарних, стабілізаційних, відбудовних та економічних аспектів допомоги Україні. Щорічно допомога Україні в цих сферах має сягати 500 мільйонів крон.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?