Глава Пентагону Остін оцінив ситуацію на фронті та дії ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава Пентагону Остін оцінив ситуацію на фронті та дії ЗСУ

Глава Пентагону Остін оцінив ситуацію на фронті та дії ЗСУ
Джерело:  online.ua

На переконання очільника Пентагону Ллойда Остіна, Збройні сили України за підтримки наданого Заходом озброєння змогли змінити динаміку війни. З такою заявою він виступив, відкриваючи засідання у форматі "Рамштайн" в середу в Брюсселі.

Джерело: "Європейська правда"

Глава Міноборони США Остін похвалив нові успіхи ЗСУ

Ллойд Остін звернув увагу на те, що диктатор Володимир Путін намагається мобілізувати більше сил і заявити про належність суверенних територій України до Росії.

Він кидається на цивільні цілі та інфраструктуру в українських містах. Він використовує безвідповідальні погрози та риторику, - наголосив керівник Пентагону.

Однак, як вважає Остін Ллойд, Збройні сили України знову і знову демонструють зміну ситуації на полі бою завдяки наданому партнерами озброєнню.

Коли ми зустрічалися у вересні, ми всі спостерігали, як Україна досягла надзвичайних здобутків на полі бою. Незважаючи на нові напади Путіна, українські сили змінили динаміку цієї війни. Вони звільнили сотні містечок від російської окупації та повернули тисячі кілометрів квадратних своєї землі. Ці перемоги належать українським солдатам. Проте безпекова допомога контактної групи, тренування та зусилля з підтримки були життєво важливими. Ми здійснили величезний прогрес, працюючи разом, і оскільки війна змінилась - змінилась і місія цієї контактної групи, - підкреслив очільник Міноборони США.

Він також звернув увагу на те, що нові атаки країни-агресорки лише посилюють рішучість союзників у допомозі України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?