Укренерго закликає українців економити електрику вранці та ввечері
Категорія
Економіка
Дата публікації

Укренерго закликає українців економити електрику вранці та ввечері

Укренерго закликає українців економити електрику вранці та ввечері
Джерело:  online.ua

В Укренерго закликали українців обмежити споживання електроенергії не лише у вечірні години з 17-ї до 23-ї, а у ранкові – з 8-ї до 11-ї години.

Джерело: Укренерго

Українців закликали економити електроенергію зранку

Сьогодні вже з восьмої ранку Україна споживає на 6% більше електроенергії, ніж учора. Тому наразі диспетчерський центр «Укренерго» вимушено застосував обмеження споживачів у Києві та Київській області, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Харківській та Сумській областях, - повідомили в компанії.

Причиною обмежень називають необхідність знизити навантаження на магістральні мережі, щоб ремонтники «Укренерго» мали час відремонтувати обладнання, пошкоджене потужними ракетними обстрілами.

Найменший рівень споживання електроенергії – вночі. Тому саме тоді краще користуватися обігрівачами, пральними машинами, вмикати бойлери, посудомийки та інші енергозатратні прилади.

В Укренерго радять не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів вдень, а вранці і особливо ввечері, коли споживання найбільше, – звести до мінімум користування електрикою.

Про графіки відключень можна дізнатися за посиланням.

Нагадаємо, що внаслідок ракетних ударів РФ 10-11 жовтня по Україні було пошкоджено низку енергетичної інфраструктури.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що десятки ракет влучили в об’єкти енергетичної інфраструктури в 11 областях і місті Києві.

Електропостачання було порушено практично по всій країні.

Через це можливі віялові відключення електрики, а користувачів просять економно користуватися електроприладами.

Зокрема не вмикати найбільш енерговитратні прилади (електрообігрівачі, бойлери, електроплити, мікрохвильовки, пральні машини, електрочайники, кавоварки, праски).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?