США досі не видали візи Лаврову та його делегації на Генасамблею ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

США досі не видали візи Лаврову та його делегації на Генасамблею ООН

США досі не видали візи Лаврову та його делегації на Генасамблею ООН
Джерело:  online.ua

Росія попросила 56 віз у Сполучених Штатів, щоб дозволити російському міністру закордонних справ Сергію Лаврову та його делегації поїхати до Нью-Йорка на щорічну зустріч світових лідерів в ООН у вересні, але досі не отримала жодної.

Джерело: Reuters

США не видає візи російським дипломатам 

У листі до генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша, посол Росії в ООН Василь Небензя сказав, що це «тривожно», оскільки протягом останніх кількох місяців Вашингтон «постійно відмовляв у наданні в’їзних віз» ряду російських делегатів на інші заходи ООН.

Сполучені Штати серйозно ставляться до своїх зобов’язань як країни, що приймає ООН, - сказав речник Держдепартаменту, додавши, що дані про візи є конфіденційними відповідно до законодавства США, тому він не може коментувати окремі випадки.

Згідно з «угодою про штаб-квартиру» ООН 1947 року, Сполучені Штати, як правило, зобов’язані дозволити іноземним дипломатам доступ до ООН. Але Вашингтон каже, що може відмовити у візах з міркувань «безпеки, тероризму та зовнішньої політики».

Щороку ми обробляємо сотні віз для делегатів Російської Федерації на заходи ООН. Це особливо важливо через невиправдані дії Росії проти нашого посольства в Росії, включаючи примусове звільнення місцевого персоналу та персоналу третіх країн, що серйозно обмежило наш персонал і, отже, нашу здатність обробляти візи, — сказав речник Держдепу.

56 віз, які запитує Москва, включають передову групу дипломатів для підготовки до прибуття Лаврова та його делегації на засідання високого рівня Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, яке починається 20 вересня.

Небензя додав, що журналістам, які супроводжують Лаврова та екіпаж літака, досі не видавали американських віз.

Він попросив Гутерріша "ще раз наголосити владі Сполучених Штатів, що вони повинні негайно видати запитувані візи всім російським делегатам і супроводжуючим особам, включаючи російських журналістів".

Сполучені Штати вже давно забороняють російським дипломатам ООН і російським делегаціям подорожувати на відстані понад 40 км від Нью-Йорка без попереднього дозволу Вашингтона.

У лютому Вашингтон наклав санкції на Лаврова, звинувативши його в «безпосередній відповідальності за неспровоковане та незаконне подальше вторгнення Росії в Україну». Санкції заморожують будь-які активи Лаврова в Сполучених Штатах і взагалі забороняють американцям мати з ним справу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?