США екстрено перекидають до Польщі 2 тисячі військових і десятки F-16 - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

США екстрено перекидають до Польщі 2 тисячі військових і десятки F-16 - що відбувається

США екстрено перекидають до Польщі 2 тисячі військових і десятки F-16 - що відбувається
Джерело:  online.ua

Міністерство оборони США ухвалило рішення передислокувати в Польщу не одну, а дві тисячі військовослужбовців. За попередніми даними, 24 червня польський лідер Анджей Дуда та очільник Білого дому Дональд Трамп підтвердять у Вашингтоні принципи, на яких буде посилено присутність США в Польщі. Про таке радикальне збільшення військового контингенту повідомляє Dziennik Gazeta Prawna, передає ONLINE.UA.

В Пентагоні припускають, що до Польщі переведуть командування V корпусом армії США з Кентуккі. Також в Польщу перекинуть близько 30 американських винищувачів F-16, які наразі розміщені в Німеччині.

"Крім того, на зустрічі буде підписано угоду Defence Cooperation Act, що регулює правила, за якими американці будуть працювати в Польщі. Для цього Польщі буде передано п'ять, які були у вжитку, але новіших, ніж зараз використовуються польськими ВПС, транспортних літаків C-130 Hercules", - йдеться в повідомленні видання.

Окрім того, зазначається, що незабаром польська влада заявить про намір купити в США бойові вертольоти. За попередніми даними, це будуть AH-64 Apache або Bell AH-1Z Viper. Що важливо розуміти, наразі в Польщі розміщені близько 4,5 тисяч американських військових. Нещодавно польська та американська сторони визначили пункти розміщення деяких нових підрозділів американських військ в Польщі.

Варто також нагадати про те, що очільник Білого дому Дональд Трамп захотів помститися лідерці ФРН Ангелі Меркель за підтримку російського газопроводу "Північний потік-2", через який Кремль планує постачати свій газ в Європу в обхід України. Президент США наголосив, що буде блокувати будівництво скандального газопроводу. Окрім того, він буде тиснути не тільки на команду російського президента Володимира Путіна, а й на команду Меркель. Американський лідер вперше підтвердив, що скоротить чисельність американських військ в Німеччині, так як США не збираються захищати Берлін від Росії поки німецька влада платить Москві мільярди доларів за енергію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Трамп вирішив жорстко помститися Меркель. Він розпорядився до вересня вивести з ФРН 9500 американських солдатів і офіцерів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?