США готують для України новий пакет військової допомоги на 1 млрд доларів
Категорія
Україна
Дата публікації

США готують для України новий пакет військової допомоги на 1 млрд доларів

США готують для України новий пакет військової допомоги на 1 млрд доларів
Джерело:  online.ua

США вже готують для України новий пакет військової допомоги вартістю в 1,1 млрд доларів на тлі протистояння із кремлівською окупаційною армією та проводимими Кремлем референдумами на окупованих українських територіях. 

Джерело:  Reuters

Що відомо про нову військову та фінансову допомогу Україні від США

Очікується, що для цього будуть використані кошти з Ініціативи сприяння безпеці України (USAI), виділені Конгресом, щоб дозволити адміністрації Байдена закуповувати зброю у промисловості, а не постачати з існуючих запасів США, - зазначає видання із посиланням на представників Білого дому та Пентагону.

Пакет буде включати пускові установки HIMARS, супутні боєприпаси, різні типи систем протидії безпілотникам і радіолокаційних систем, а також запасні частини, навчання і технічну підтримку.

У Білому домі також готують нові санкції проти РФ у разі анексії окупованих територій України після проведення псевдо-референдумів.

При цьому Сенат підтримав законопроєкт щодо тимчасового фінансування з метою уникнути часткового припинення роботи уряду наприкінці цього тижня.

Згідно із цим законопроєктом Україна має отримати від США 12 млрд доларів фінансової допомоги.

Законопроєкт дозволить фінансувати уряд до 16 грудня, що дасть учасникам переговорів більше часу, щоб вирішити свої розбіжності і домовитися про державні витрати на 2023 фінансовий рік.

Законопроєкт, відомий як безперервна резолюція і опублікований пізно ввечері в понеділок, дозволить запобігти так званому шатдауну - вимушеному призупиненню роботи держустанов, яке може початися в суботу.

Серед іншого законопроєкт включає пакет допомоги Україні в її боротьбі з російськими військами.

Серед коштів - $3 млрд на надання військової допомоги, включаючи навчання, обладнання, озброєння та логістичну підтримку; $1,5 млрд на поповнення запасів американського обладнання, наданого Україні або іноземним країнам, які надали підтримку; і $2,8 млрд на продовження військової, розвідувальної та іншої оборонної підтримки.

Додаткові $35 млн підуть на фінансування реагування на "потенційні ядерні та радіологічні інциденти" в Україні, а також на запобігання крадіжкам цих матеріалів.

У Конгресу є кілька днів, щоб врегулювати свої розбіжності і передати закон на підпис Байдену. Палата представників повертається в середу і може проголосувати за законопроєкт за лічені години.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?