Україна може застосовувати західну зброю для звільнення окупованих територій — Блінкен
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна може застосовувати західну зброю для звільнення окупованих територій — Блінкен

Україна може застосовувати західну зброю для звільнення окупованих територій — Блінкен
Джерело:  online.ua

Держсекретар США Ентоні Блінкен пообіцяв, що українці зможуть використовувати зброю, надану Сполученими Штатами, щоб повернути свою територію, включно з регіонами, які Росія хоче анексувати.

Джерело: CNN

Україна може використовувати західну зброю, як хоче

Я також чітко сказав, що Україна має абсолютне право захищати себе на всій своїй території, включно з тим, щоб повернути територію, яка була тим чи іншим способом незаконно захоплена Росією, — сказав Блінкен.

Він додав, що США «ніколи» не визнають анексію чотирьох регіонів, які Володимир Путін планує визнати частиною РФ після фіктивних референдумів, які проводяться в цих регіонах.

Оскільки на території, яка анексується росіянами, немає жодних змін ні для нас, ні для українців, українці продовжуватимуть робити те, що їм потрібно, щоб повернути землю, яку у них відібрали. Ми продовжуватимемо підтримувати їх у цих зусиллях, – сказав Блінкен.

Перший дипломат США сказав, що його країна «готова, і ми накладемо на Росію додаткові серйозні та швидкі санкції за продовження анексій».

Також Блінкен підкреслив, що передана Україні зброя з боку Сполучених Штатів, а також інших союзних країн уже довела свою ефективність – як на півночі України кілька місяців тому, так і зараз – на півдні і сході.

Німеччина також не обмежує використання своєї зброї в Україні

Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен сказала, що Німеччина не ставить вимоги щодо використання своєї зброї Збройними силами України.

Я читала про, нібито, вимоги інших партнерів. Я про це щодо Німеччини нічого не читала, не чула. Я була зараз в Німеччині на конференції послів, це не було сказано. Ми передаємо цю зброю і ми знаємо, що ми більше не можемо вплинути на те, що буде зроблено з цієї зброєю, - сказала вона.

Фельдгузен додала, що Німеччина також не визнає псевдореферендуми Росії.

Тобто для нас це територія України, і Україна робить на всій території те, що вона вважає потрібним. Для нас нічого не зміниться.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?