США готують довгострокову місію підтримки України й призначать для цього генерала
Категорія
Світ
Дата публікації

США готують довгострокову місію підтримки України й призначать для цього генерала

США готують довгострокову місію підтримки України й призначать для цього генерала
Джерело:  online.ua

Найближчими тижнями адміністрація Байдена планує оголосити військову місію з підтримки України, і призначити генерала, який очолить військову допомогу та навчання українських військових.

Джерело: The Wall Street Journal

США готують окрему місію для допомоги Україні

Оголошення операції офіційно визнає зусилля США у допомозі України та означає її довгостроковість.

Пентагон вже мав подібні місії в Іраку та Афганістані: «Операція «Свобода Іраку», «Операція «Незмінна свобода»» та «Операція «Вартовий свободи».

Оголошення навчання та допомоги є бюрократичним механізмом, оскільки це зазвичай передбачає довгострокове цільове фінансування та можливість спеціальної оплати праці, і нагород для військовослужбовців, які беруть участь у цих зусиллях.

Вибір генералаbвідображає створення командування, відповідального за координацію зусиль, відхід від здебільшого спеціальних зусиль щодо забезпечення навчання та допомоги українцям протягом багатьох років.

Що увійде до нового пакету допомоги США у 3 млрд

Зобов’язання у розмірі 2,98 мільярда доларів, про які було оголошено в середу, підуть на закупівлю зброї та боєприпасів у оборонних підрядників.

Зброя в більшості попередніх пакетів була отримана зі складів США. Хоча деякі оборонні компанії, можливо, зможуть забезпечити деякі боєприпаси в найближчі місяці, адміністрація Байдена заявила, що отримання зброї, обіцяної Україні в середу, буде «багаторічною інвестицією».

Офіційні особи з питань оборони заявили, що для отримання деякої зброї може знадобитися три роки.

Пентагон заявив у середу, що останній пакет допомоги в сфері безпеки розроблений, щоб допомогти Україні розбудувати свою армію в довгостроковій перспективі, а також оптимізувати десятки систем, наданих союзниками після вторгнення 24 лютого.

До війни українська армія в основному складалася з систем радянської доби. За останні шість місяців значна частина зброї та боєприпасів надійшла з держав НАТО.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?