США готують неприємний сюрприз для Путіна - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

США готують неприємний сюрприз для Путіна - що відомо

США готують неприємний сюрприз для Путіна - що відомо
Джерело:  online.ua

У Сполучених Штатах оголосили про початок виведення частини військ, які базуються наразі на території Німеччини. Їх перекинуть в інші регіони відповідно до стратегії стримування Росії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За словами міністра оборони Марка Еспера, виведення торкнеться 11,9 тисячі військовослужбовців. Близько половини з них, 5,6 тисячі, спрямують в інші країни Європи — в Балтію чи Польщу.

"Поточний план Європейського командування — перебазувати приблизно 11,9 тисяч американських військовослужбовців з Німеччини, знизив (чисельність) приблизно з 36 до 24 тисяч", - пояснив очільник Пентагону.

Він стверджує, процес перебазування та виведення підрозділів розтягнеться на кілька тижнів. Деякі джерела в американському командуванні навіть припустили, що операція затягнеться на роки, найближчим з ФРН виїде лише невелика частка бійців.

Еспер зауважив, частину військовослужбовців розмістять ближче до російських кордонів для стримування. Частина підрозділів залишатиметься на ротаційній основі в регіоні Чорного моря.

Також у США планують перенесення штаб Збройних сил в Європі. Головнокомандувач об'єднаних сил НАТО в регіону Тед Волтерс наголосив, Європейське командування переміститься в місто Монс, Бельгія. наразі він знаходиться в німецькому Штутгарті.

Нагадаємо, план з часткового виведення військових у Вашингтоні оголосили ще кілька тижнів тому. Президент Дональд Трамп заявив про скорочення військової присутності, що сприйняли як привід для критики.

Як повідомляв ONLINE.UA, американське посольство на території Німеччини зробило нове попередження на адресу компаній, які можуть бути пов’язані з будівництвом "Північного потоку — 2". Дипломати застерігають підрядників від участі в проєкті.

За даними представників США, у Вашингтоні "недвозначно й невпинно відзначають загрозу" цього проєкту для "спільних інтересів у сфері безпеки в Європі".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?