США готують новий нищівний удар по РФ - важливі дані
Категорія
Політика
Дата публікації

США готують новий нищівний удар по РФ - важливі дані

США готують новий нищівний удар по РФ - важливі дані
Джерело:  online.ua

Американський Конгрес неочікувано для всіх представ резолюцію, що закликає адміністрацію Штатів вводити санкції щодо російських посадовців, причетних до порушення прав людини в РФ. З такою заявою виступила пресслужба комітету із закордонних справ Палати представників Конгресу США. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Варто звернути увагу на те, що резолюція внесена в американський законодавчий орган очільником даного комітету членом Демократичної партії Еліотом Енгелом і старшим республіканцем комітету Майклом Макколом. Санкції пропонується вводити, зокрема, в рамках "акту Магнітського".

Що важливо розуміти, в документі жорстко засуджується "практика політично мотивованих" арештів. Автори резолюції також закликають "до негайного звільнення всіх, кого називають політичними в'язнями в Росії".

Варто нагадати, що "акт Магнітського" був прийнятий Конгресом США і підписаний колишнім президентом Бараком Обамою ще 8 років тому. Документ передбачає застосування санкцій стосовно низки російських посадових осіб. Серед них - співробітники силових відомств, причетних до смерті в листопаді 2009 року в московському слідчому ізоляторі Матроська тиша юриста фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського. Як відомо, ще в 2019 році Мінфін США вніс до списку санкцій за "законом Магнітського" чеченський спецзагін швидкого реагування Терек і п'ятьох громадян РФ. Кремль стверджує, що це суперечить принципам міжнародного права, і пообіцяли вжити заходів у відповідь.

Як повідомляв ONLINE.UA, план очільника Кремля Володимира Путіна щодо безболісного скасування санкцій на тлі пандемії з тріском провалився. Так, прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте 5 травня нагадав РФ та міжнародній спільноті, що зовнішня політика його країни щодо Росії не змінилася.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?