Це не обговорюється - Італія жорстко поставила Путіна на місце
Категорія
Політика
Дата публікації

Це не обговорюється - Італія жорстко поставила Путіна на місце

Це не обговорюється - Італія жорстко поставила Путіна на місце
Джерело:  online.ua

План очільника Кремля Володимира Путіна щодо безболісного скасування санкцій на тлі пандемії з тріском провалився. Так, прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте 5 травня нагадав РФ та міжнародній спільноті, що зовнішня політика його країни не змінилася після того, як країна отримала допомогу у зв'язку з надзвичайною ситуацією з коронавірусом як від КНР, так і від російської влади. З такою гучною заявою він виступив, коментуючи інтерв'ю міністра оборони США Марка Еспера. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на La Stampa.

"Італія в момент крайньої необхідності звернулася за допомогою і отримала її від багатьох країн. Серед них були також Китай і Росія. Ми управляли цією допомогою в повній прозорості як по відношенню до нашої громадської думки, так і по відношенню до наших союзників" - заявив прем'єр-міністр країни.

За його словами, Штати так само надали 100 млн доларів допомоги Італії.

"Що стосується геополітики тих, хто отримав допомогу, то я можу підтвердити, що наша зовнішня політика сьогодні ідентична вчорашній... Гуманітарна підтримка – це одна річ, альянси – зовсім інша. І це не обговорюється. Ми були і залишаємося на європейський і євроатлантичній орбіті" - чітко зазначив Джузеппе Конте.

Варто нагадати, що 4 травня очільник Пентагону Марк Еспер розповів, що РФ та КНР скористалися спалахом вірусу, щоб просунути свої інтереси в Європі і "створити розкол в НАТО і Європі".

Як повідомляв ONLINE.UA, 5 травня білоруський лідер Олександр Лукашенко розповів, що скоро офіційно надішле очільникам інших держав колишнього СРСР запрошення на військовий парад, який пройде 9 травня в Мінську, всупереч рекомендаціям Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?