США готують удар по союзниках Путіна - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

США готують удар по союзниках Путіна - що відбувається

США готують удар по союзниках Путіна - що відбувається
Джерело:  online.ua

Нові санкції проти сирійського режиму президента Башара Асада анонсували у Вашингтоні. Також нові рестрикції торкнуться й дружини одіозного диктатора. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на публікацію держсекретаря США Майкла Помпео.

За його словами, санкції стануть чинними як частина законопроєкту "Цезар".

"Сьогодні ми починаємо послідовну кампанію по введенню санкцій проти режиму Асада в відповідно до закону "Цезар", які дозволяє застосування жорстких економічних санкцій для притягнення до відповідальності режим Асада і його прихильників за їх жорстокі дії проти громадян Сирії", - оголосив топдипломат.

Він додав, Сполучені Штати планують надалі вводити санкції — протягом наступних тижнів та місяців — проти осіб та структур, які підтримують режим Асада.

Нагадаємо, сирійська влада — один з іноземних союзників Кремля. Від 2015 року президент РФ Володимир Путін надає всебічну підтримку офіційному Дамаску, зокрема у вересні того року він розпорядився розмістити у САР військовий корпус для допомоги Асаду у війні — проти опонентів і терористів "ІДІЛ".

Ймовірно, лише завдяки кремлівському втручанню режим Асада зумів втриматися у влади в САР. До того урядові війська знаходилися у скрутному становищі.

Як повідомляв ONLINE.UA, у ЄС вважають режим Башара Асада, який підтримує Росія, потрібно притягнути до відповідальності за звірства і злочини в Сирії. За 9 років війни в Сирії загинули вже 500 тисяч осіб, а понад 11 мільйонів людей були змушені покинути свої будинки та стати біженцями. Німеччина, Франція, США і Велика Британія 15 березня, в дев’яту річницю війни в Сирії, виступили зі спільною заявою

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?