США готують жорстку відповідь на дії Росії - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

США готують жорстку відповідь на дії Росії - що відомо

США готують жорстку відповідь на дії Росії - що відомо
Джерело:  online.ua

Влада Сполучених Штатів готова належним чином відреагувати на атаки російсько-сирійських сил на території провінції Ідліб, що сталися напередодні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на державного секретаря Майкла Помпео у Twitter.

За його словами, у підготовці відповіді Вашингтон координує з офіційною Анкарою.

"Мої співчуття родинам солдат, загиблих під час вчорашньої атаки в Ідлібі. Тривалі атаки режиму Асада і Росії повинні бути зупинені. Я відправив Джима Джеффрі до Анкари, аби скоординувати кроки у відповідь на цю дестабілізаційну атаку. Ми підтримуємо нашого союзника НАТО Туреччину", - зазначив американський дипломат.

Нагадаємо, напередодні медіа оприлюднили відомості про нібито 12 загиблих мешканців Сирії внаслідок обстрілу міста Ідліб. Війська режиму Башара Асада ведуть наступ на території провінції за підтримкою російського командування. Вищезгаданий інцидент — не перший на совісті Кремля, який спрямував війська в САР ще 2015 року.

Турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган також звинуватив Дамаск і Москву у недотриманні угод, а безпосередньо сирійську армію — в атаках проти турків.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Кремлі навпаки оголосили, що саме Туреччина не виконує свою частину домовленостей щодо врегулювання в Сирії. Речник Володимира Путіна нагадав про домовленості щодо нейтралітету Анкари стосовно терористичних угрупувань на півночі країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?