США готуються до військових атак в Чорному морі - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

США готуються до військових атак в Чорному морі - що відомо

США готуються до військових атак в Чорному морі - що відомо
Джерело:  online.ua

2 серпня військово-морські і військово-повітряні сили США провели навчання в Чорному морі. У маневрах взяли участь есмінець USS Porter, літак-розвідник Poseidon P-8A, чотири винищувачі F-16, а також літак-заправник KC-135 Stratotanker і безпілотник MQ-9 Reaper, які відпрацювали стратегічні маневри, щоб мати можливість відображати військові атаки в Чорноморському регіоні. Про це йдеться в заяві шостого флоту ВМС США, який керував навчаннями, передає ONLINE.UA.

"Інтеграція з ВВС США в Європі під час цієї навчальної місії дозволила нам провести реалістичну і актуальну підготовку, щоб зміцнити рішучість США на море в Чорноморському регіоні. Цей тренінг дозволив нам продовжувати нарощувати нашу загальну здатність швидко і ефективно реагувати на будь-які загрози в складному морському середовищі", - заявив командувач Шостим флотом віце-адмірал Юджин Блек.

Військовий також нагадав, що есмінець USS Porter і літак-розвідник Poseidon P-8A зараз здійснюють діяльність в Чорному морі після участі в навчаннях Sea Breeze спільно з Україною. Вони проходили з 20 по 27 липня за участю восмью країн. Крім України і Сполучених Штатів, в Sea Breeze взяли участь Болгарія, Грузія, Іспанія, Туреччина, Норвегія та Румунія.

Нагадаємо, кілька днів тому кораблі Постійної військово-морської групи НАТО (SNMG2) і Постійної протимінної групи НАТО (SNMCMG2) терміново увійшли в Чорне море для участі в двох регіональних навчаннях, організованих флотами Болгарії та України. Варто звернути увагу на те, що група SNMG2 прибула в Чорне море ще 9 липня і складається з трьох фрегатів з Іспанії, Румунії та Туреччини на чолі з контр-адміралом Мануелем Агірре з ВМС Іспанії, з іспанським фрегатом "Alvaro de Bazan" (F- 101) в якості флагмана.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Пентагон нарешті прийняв довгоочікуване рішення щодо продажу бойових патрульних катерів Mark VI Україні. У Пентагоні в рамках програми надання військової допомоги Україні вирішили продати 16 катерів і супутнього устаткування на суму 600 млн доларів. Поставка перших 6 катерів вже готується до відправки в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?