США готуються оголосити про новий потужний пакет військової допомоги Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

США готуються оголосити про новий потужний пакет військової допомоги Україні

США готуються оголосити про новий потужний пакет військової допомоги Україні
Джерело:  online.ua

США у вівторок, 27 червня, мають оголосити про новий потужний пакет військової допомоги Україні на тлі продовження контрнаступу ЗСУ. 

Джерело:  Reuters

Що відомо про новий пакет військової допомоги Україні від США  

Зазначається, що вартість нового пакету військової допомоги складатиме 500 млн доларів.

За інформацією видання, до нового пакету увійде бронетехніка, зокрема БМП Bradley.

Журналісти видання підкреслюють, що новий пакет допомоги спрямований на те, щоб продемонструвати Кремлю, що США та інші країни Заходу не втомляться допомагати Україні.

Нашій країні, за інформацією джерела Reuters, хочуть надати наземну техніку, зокрема 30 бойових машин піхоти Bradley та 25 бронетранспортерів Stryker.

Також джерело видання додало, що в рамках нового пакету Україна отримає боєприпаси для HIMARS, протитанкову зброю, у тому числі Javelin, та боєприпаси для зенітних систем Patriot та Stinger.

Що відомо про втрати армії РФ на півдні України в результаті контрнаступу ЗСУ  

За інформацією військово-політичного аналітика групи "Інформаційний спротив" Олександра Коваленка, на півдні України в результаті успішних дій ЗСУ критичних втрат зазнали російська 80-й ОМБр (Арктична) і "Шторм".

Зокрема, Коваленко зазначив, що підрозділи злочинної російської армії на території Кінбурнської коси фактично втратили боєздатність.

Через втрати виник критичний дефіцит особового складу, що не дозволяє повноцінно утримувати локацію. Лінію протяжністю 1 км, з 6 вогневими точками доводилося контролювати групі менше взводу – 4 людини. Забезпечення підрозділів підірвано і не здійснюється своєчасно, посилення групи не планується. Мрії про експансію Арктики були поховані на Кінбурнському півострові. У прямому і переносному сенсах, - підкреслив експерт.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?