США і Британія назвали організатора кібератаки на українські банки
Категорія
Економіка
Дата публікації

США і Британія назвали організатора кібератаки на українські банки

США і Британія назвали організатора кібератаки на українські банки
Джерело:  online.ua

Представники США та Великої Британії офіційно повідомили, що російські військові хакери стояли за серією масштабних кібератак типу DDoS, які ненадовго відключили українські банки та сайти Кабінету міністрів.

Джерело:  Reuters

РФ відповідальна за кібератаку на українські банки - заява США та Британії

За словами заступниці радника з національної безпеки США Енн Нойбергер, команда американського лідера Джо Байдена зробить все можливе, щоб притягнути офіційну Моску до відповідальності за її агресивні дії у кіберпросторі.

Росія любить залишатися в тіні та розраховує на тривалий процес атрибуції. На тлі цього ми швидко переходимо до визначення причин DDoS-атак. Ми вважаємо, що російський уряд відповідає за широкомасштабні атаки на українські банки цього тижня, - наголосила американська чиновниця.

Як стверджує Нойбергер, Білий дім має усі дані, які підтверджують те, що інфраструктура, пов'язана з Головним розвідувальним управлінням РФ, "була помічена у передачі великих обсягів даних на українські IP-адреси та домени".

Офіційний Лондон також виступив із заявою про те, що ГРУ РФ "майже напевно причетне" до DDoS-атаки.

Атака продемонструвала продовження неповаги до суверенітету України. Ця діяльність є ще одним прикладом агресивних дій Росії проти України. Така деструктивна поведінка є неприйнятною, — сказано у звернення Міністерства закордонних справ Британії.

Як уже згадувалося раніше, команда очільника Кремля Володимира Путіна продовжує заперечувати будь-яку роль у DDoS-атаках, які 15 лютого стали причиною збоїв в українському кіберпросторі.

Не можна також не згадати про те що атака кіберзлочинців на державні установи та українські банки, що розпочалась 15 лютого та триває досі, виявилась найпотужнішою за всю історію України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?